Patronii romani, extrem de inventivi in a pacali statul
Daca in America se spune ca poti sa scapi de orice, mai putin de FISC, la noi oamenii de afaceri gasesc noi si noi metode ca sa pacaleasca statul.
Sute de patroni trec in acte, drept administratori, oameni care n-au nicio legatura cu firma in sine. In schimbul unor sume modice, saracii accepta sa semneze contracte, iar atunci cand ii cauta executorii judecatoresti pentru impozite ridica din umeri. Practic, autoritatile n-au nicio sansa sa-i gaseasca pe cei care au dat cu adevarat "tunul".
Un tanar de 20 de ani din Arad, bolnav dupa jocurile de noroc, asadar mereu in cautare de bani, a acceptat usor sa devina administratorul unei firme despre care nu stia nimic. Patronul aflase probabil ca are probleme si i-a propus un targ.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Firma la care tanarul figureaza ca administrator fictiv are datorii de peste 200.000 de lei la FISC. Comisarii garzii financiare incerca sa il gaseasca acum pe cel care i-a propus targul.
Patronul unei firme care aduna datorii mari catre stat isi poate pierde urma usor. Convinge pe cineva care nu are nicio proprietate sa accepte postul fictiv de administrator al societatii. Cand autoritatile vor sa execute silit firma descopera ca nu au ce bunuri sa vanda ca sa recupereze paguba. Astfel, cazurile de frauda sunt tot mai dese. In primele sase luni ale anului au fost descoperite in jur de 80 de firme fantoma, numai in judetul Arad.
Administratorii paravan pot fi condamnati la inchisoare pentru inselaciune, dar statul tot nu-si recupereaza banii. Ca sa va dati seama de haosul din sistem nu avem nici macar o estimare oficiala a firmelor dubiose, cert este doar ca n-au ajuns inca in buget sute de milioane, daca nu cumva miliarde de euro.