Marea Britanie vrea 33-50% din capitalul RBS Securities Romania
Trezoreria Marii Britanii si-a exprimat intentia de a achizitiona in mod indirect intre 33% si 50% din capitalul social sau din totalul drepturilor de vot ale firmei de brokeraj RBS Securities Romania.
Trezoreria engleza a primit aviz favorabil din partea Comisiei Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM). Comisia a avizat achizitionarea titlurilor in sedinta din 20 noiembrie.
RBS Securities Romania este detinuta indirect de The Royal Bank of Scotland.
CNVM a aprobat, in luna noiembrie a anului trecut, intentia consortiului condus de Royal Bank of Scotland (RBS) de a deveni actionar semnificativ indirect, cu 98,11% din actiuni, al ABN AMRO Securities Romania, dupa finalizarea preluarii grupului olandez ABN AMRO.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Tranzactia a reprezentat cea mai mare preluare din sectorul financiar la nivel global, consortiul cumparator, format din RBS, Santander si Fortis, cheltuind 70 de miliarde de euro (110 miliarde de dolari) pentru achizitia ABN.
In luna august, ABN AMRO Securities si-a schimbat denumirea in RBS Securities Romania.
Royal Bank of Scotland (RBS) va disponibiliza, in urmatoarele saptamani, 3.000 de angajati la diviziile de tranzactii bancare internationale si piete financiare, in timp ce operatiunile de retail si activitatea subsidiarei NatWest vor ramane neafectate.
Afla mai multe despre nationalizarea RBS.