Leul ramane la doi metri sub pamant: 3,7370 lei/euro


Ultimul update: Vineri 21 Septembrie 2012 02:58
Data publicarii: Marti 28 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Economice

Leul se resimte dupa ce Standard & Poors a decis luni sa reduca rating-ul de tara al Romaniei. Moneda nationala s-a depreciat in primele ore ale diminetii cu sapte bani fata de cursul oficial de 3,68 lei pentru un euro anuntat de BNR.


Primele transferuri de marti s-au realizat la 3,74 - 3,7450 lei/euro, in crestere fata de nivelul inregistrat luni in jurul orei 16:30, de 3,7 lei/euro.

Dupa deschidere, cotatiile au atins un maxim de 3,7550 - 3,76 lei/euro, in urma unor ordine de cumparare de euro, iar apoi s-au diminuat pana la un minim de 3,7150 - 3,72 lei/euro, sub influenta sentimentului pozitiv din regiune.

In jurul orei 10:18, euro era cotat la 3,7330 - 3,7380 lei/euro.

O noua lovitura pentru economia noastra. Agentia de rating "Standard & Poors" a redus ratingul de tara, ceea ce inseamna ca pentru straini nu mai suntem o tara recomandata investitiilor, ci una foarte riscanta din punct de vedere economic.

Concret, reducerea ratingului inseamna ca statul si companiile romanesti se vor imprumuta mult mai scump de acum incolo de la bancile internationale

De asemenea, companiile si fondurile straine se vor gandi de doua ori inainte sa mai aloce bani pentru investitii in Romania.

Standard & Poors isi motiveaza decizia explicand ca datoria publica si deficitul de cont curent inregistrate de Romania au ajuns la un nivel critic.

In traducere, Romania este mult prea dependenta de banii care vin din strainatate, bani care sunt din ce in ce mai greu de obtinut in contextul actual.
In plus, analistii agentiei precizeaza ca autoritatile si-au indreptat atentia spre alegeri, in loc sa se ocupe de situatia dificila in care se afla economia romaneasca.
Cursul inchide sedinta la 3,65 lei/euro, dupa oscilatii puternice
Leul, supus celui mai mare atac speculativ de pana acum
VIDEO PROTVPLUS.RO