Legumele bio, in stare naturala sau in conserve, o afacere profitabila!
A venit si vremea conservelor bio. Orasenii care tanjesc dupa zacusca sau muraturi ca la bunica isi cumpara legume, crescute in ferme unde chimicalele nu au ce cauta.
Ori daca sunt prea ocupati, le iau de-a gata. In Mures, un francez si iubita lui pun, de pilda, in borcane muraturi picante, dupa o reteta traditionala.
Charles, un francez care a calatorit in Romania destul cat sa se indragosteasca de tara noastra, dar si de o tanara frumoasa din Saschiz, si-a deschis aici o afacere. De la mama iubitei sale a luat reteta de muraturi picante, pe care le produce acum intr-o fabrica patronata de fundatia tizului sau, printul Charles al Marii Britanii.
Anul trecut, tinerii au dat 1200 de borcane cu muraturi facute din legume bio. Vanzarea a mers atat de bine, incat acum vor sa dubleze productia.
Preturile sunt convenabile, spun gospodinele. Vinetele, rosiile si ceapa costa 3 lei kilogramul, iar ardeii 3,50 lei.