Inflatia lunara a scazut in aprilie la 0,27%
UPDATE: Criza are si partile ei relativ bune. Pentru ca am inceput sa stringem cureaua si sa intram mai rar prin magazine, comerciantii nu-si mai permit sa scumpeasca produsele. Evident, cu exceptia celor care vand alimente.
Iar cum noi importam 80% din ce mancam, iar marfa intra in tara cu preturi in euro, aici nu exista minuni.
Preturile au crescut, dar timid, de la o luna la alta, arata statisticile. Asa ca in aprilie inflatia a fost aproape 0. Este un fenomen normal pentru o perioada de criza, cand unii isi pierd slujbele, iar altora li se taie din salariu. Altfel spus, de nevoie consumam mai putin.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Specialistii Bancii Nationale se asteapta pentru sfarsitul anului la o inflatie de doar 4,4%, fata de aproape 7% in 2008. Toate aceste cifre ne ajuta sa ne facem doar o privire de ansamblu. In realitate multe dintre produsele de baza se scumpesc.
De la inceputul anului, pretul tigarilor a crescut cu peste 13%, iar cel al medicamentelor cu aproape 8%. In topul scumpirilor gasim si tarifele la telefonie sau combustibili. Cauzele principale sunt majorarea accizelor, deprecierea leului si cresterea pretului barilului de petrol. Mai grav este ca se scumpeste mancarea.
Cu alte cuvinte, daca nu ne concentram sa facem agricultura vom da enom pentru mancare.