Incepe vanatoarea datornicilor la stat
Din 2010, conform Codului Fiscal, nicio firma nu va scapa de impozit chiar daca are pierderi. Masura vizeaza in jur de 250.000 de societati care pana acum ar fi pacalit statul.
Astfel, chiar daca o firma are profit sau nu, va da ceva la stat pentru simplul motiv ca administreaza o afacere. Daca o firma are profit, dar impozitul dat statului este sub plafonul stabilit de Guvern, atunci patronul va achita diferenta.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ministrul de Finante nu a spus care este valoarea acestui plafon minim, dar daca se aplica de exemplu pentru 250.000 de firme o contributie fixa de 1.000 de euro, suma incasata la buget va fi de cinci ori mai mare ca-n 2007.
Fie ca la restaurant nu primim bon fiscal, fie ca facturile intre societati sunt umflate artificial, firmele tot raporteaza cheltuieli mai mari ca veniturile. Astfel nu mai platesc taxele cu anii.
In cadrul unui seminar organizat de agentia Mediafax, ministrul Pogea a promis ca nu o sa mareasca taxele existente dar spune ca cei care pana acum au pacalit Fiscul nu vor mai face acest lucru.
Nu toti apreciaza ca statul incearca sa adune bani cu sacul la buget. Din cele aproximativ 620.000 de firme cate sunt in tara doar 12.000 asigura veniturile catre buget.