In anul crizei, oamenii cu bani investesc in arta!
Le-a scazut interesul pentru imobiliare si au preferat panzele cu semnaturi celebre. Nu-i de mirare ca s-au vandut de patru ori mai multe opere la licitatiile de profil, iar preturile au crescut spectaculos.
Totusi, pictorii tineri nu se bucura de acelasi succes, dar specialistii au o explicatie: oamenii investesc in nume consacrate, pentru ca le ofera garantia valorii.
La licitatiile de arta de anul acesta, adica in varf de criza, s-a vandut mult mai mult decat in anii trecuti. Si valoarea tablourilor a crescut. O panza semnata de Camil Ressu, de pilda, a fost vanduta cu 160.000 de euro.
"In perioada de criza peste tot pe piata de arta traditionala s-a observat o crestere. Arta e o investitie si e un instrument de investitie in perioada de criza, la fel ca pietrele pretioase, aurul", a declarat Radu Boroianu, presedintele unei galerii de arta.
Pictorii tineri sunt preferati de cei mai putin bogati, care stiu ca valoarea panzelor va creste odata cu numarul anilor si au facut o investitie sigura, cu fonduri mici.