Impozitul minim, care a falimentat mii de fime, eliminat de la 1 octombrie
Decizia a fost luata miercuri, intr-o sedinta de Guvern care a durat aproape cinci ore. Deocamdata este greu de spus cu ce va fi inlocuit acest bir.
"Am decis in Guvern eliminarea impozitul minim de la 1 octombrie. Tot de la aceasta data se va plati impozit pe profit, dupa regula generala", a declarat premierul Emil Boc.
In cazul impozitului forfetar, toate firmele erau obligate sa dea bani la stat, indiferent daca aveau profit sau nu. Taxa era calculata in functie de cifra de afaceri a fiecarei companii.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Astfel, o firma care avea vanzari pana in 52.000 lei achita un impozit de circa 500 de euro. Pentru cei care rulau peste 4 milioane de lei, adica circa 100.000 de euro, impozitul era de 2.500 de euro in fiecare luna.
Acum autoritatile revin la plata impozitului pe castig. Ceea ce inseamna ca, daca o companie nu incaseaza, nu da nici un leu la stat. Cine are insa un profit de aproximativ 23.000 de euro achita peste 3.600 de euro lunar.
"Ultima data pentru plata impozitului minim va fi 25 octombrie pentru trimestrul 3. De la 1 ianuarie, firmele care sunt in zona de evaziune ridicata vor plati un impozit mai tintit asupra lor ", a spus Gheorghe Ialomitianu, ministrul finantelor.
Este vorba despre impozitul forfetar care se va calcula, de exemplu, la restaurante, in functie de numarul de mese, sau la hoteluri, in functie de numarul de camere.