Impozitul forfetar a bagat spaima in patroni! Isi inchid firmele!
Speriati de impozitul forfetar, care a intrat in vigoare la inceputul acestei luni, mii de oameni au incercat sa-si inchida firmele. Cei care nu au obtinut insa decizia oficiala de suspendare sau radiere inainte de 1 mai, sunt buni de plata.
Luna trecuta numai in Capitala au fost depuse peste 3.000 de cereri de suspendare a activitatii unor firme. Toti patronii vor sa scape astfel de impozitul minim care a intrat in vigoare de la 1 mai.
Pentru cele mai mici firme, cu o cifra de afaceri de pana la 12.000 de euro pe an, impozitul minim este de 500 de euro anual, adica 1,40 de euro pe zi.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Firmele care nu au obtinut insa decizia oficiala de suspendare a activitatii vor plati impozitul minim proportional cu perioada scursa de la 1 mai pana la obtinerea documentului respectiv. De exemplu, cine obtine documentul de suspendare pe 10 mai, va avea de platit un impozit minim de 15 euro.
In aprilie a crescut de sase ori si numarul cererilor pentru radieri si dizolvari de firme. Oamenii s-au speriat de noul bir, iar suspendarea este cea mai simpla forma de a scapa de impozitul minim.
"Termenul de solutionare a unei astfel de cereri este de 5 zile, daca judecatorul delegat nu hotareste alt termen. Ca si costuri ne situam la o valoare de aproximativ 200 de RON," spune Ioana Mihailescu, director adjunct Registrul Comertului Bucuresti.
Stadiul solicitarii poate fi urmarit pe Internet. Suspendarea nu poate depasi insa trei ani. Daca impozitul minim va fi inca in vigoare, patronii vor fi nevoiti sa isi lichideze firmele. Vor plati atunci peste 1.000 de euro, iar procedura poate sa dureze si cateva luni bune.
Sursa: Pro TV
Etichete: ministerul finantelor, Gheorghe Pogea, impozit forfetar,
Dată publicare:
05-05-2009 00:00