Hotelurile din Bucuresti in cadere libera la gradul de ocupare
Gradul de ocupare al hotelurilor din Bucuresti a scazut cu 14,2% in perioada septembrie 2007 - septembrie 2008, la 61,2%, pe fondul crizei economice, marcand astfel al doilea mare declin din Europa, dupa Reykjavik (Islanda).
Dupa mai multi ani in care Bucurestiul a acuzat lipsa unei oferte hoteliere corespunzatoare cu cererea in crestere, in 2008 au fost deschise hotelurile Ramada Plaza, Radisson SAS si a fost finalizata extinderea a RIN Grand Hotel, ceea ce a adus in piata o oferta in exces, apreciaza analistii firmei de consultanta.
"Capitala Romaniei este cu precadere o destinatie pentru turismul de afaceri, iar acest lucru reiese inca o data din cifrele acestui studiu. In conditiile in care mediul de afaceri isi reduce in aceasta perioada cheltuielile, inclusiv pe cele de calatorie, rata de ocupare si veniturile hotelurilor au de suferit", a spus, intr-un comunicat, presedintele Deloitte Romania, George Mucibabici.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Potrivit studiului Hospitality Vision, realizat de Deloitte, tariful mediu al hotelurilor din Bucuresti ajunge la 120 de euro, in timp ce veniturile pe camera se ridica la 73 de euro, in scadere cu 8,2%.