Apartamentele s-au ieftinit! Cat au pierdut cei care s-au grabit sa cumpere

29-10-2009 00:00


apartamente

Inca de la sfarsitul lunii iunie proprietarii de locuinte vechi au afisat preturi mai mari la apartamente si toata lumea se intreba daca piata a atins fundul sacului si e momentul sa cumpere apartamente, sub influenta programului "Prima casa".


Unii au facut achizitii bune, dar altii s-au grabit, tinand cont ca preturile au inceput din nou sa scada.

Pe o piata in care somajul este in crestere, mii de apartamente noi sunt goale, iar investitorii speculativi au devenit rapid invizibili, preturile locuintelor nu aveau cum sa creasca decat conjunctural, pe fondul inceperii programului "Prima casa", care a ajutat in primul rand proprietarii de locuinte vechi, care stateau cu ele la vanzare de mai bine de un an, scrie Ziarul Financiar.

Daca in luna ianuarie pretul mediu al ofertelor din Dristor era de 72.000 euro, pana in luna mai acesta a scazut la 55.800 euro, cu aproape 30%.

Dupa lansarea programului cu garantii de stat, pretul mediu a urcat in iunie la 58.050 euro, foarte aproape de plafonul maxim de 60.000 euro, iar in iulie, cand s-a acordat primul credit, pretul a avansat la 63.000 euro, unde s-a mentinut in luna august, conform unei analize Imopedia, citata de Mediafax.

"De la mijlocul lunii septembrie, ofertele nou introduse in baza de date Imopedia.ro s-au ieftinit, trend care s-a mentinut pe parcursul intregii luni octombrie. Pretul mediu al apartamentelor de doua camere din Dristor este astazi de 58.300 euro, cu 8% mai putin decat in iulie si august', se arata intr-un comunicat Imopedia.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO