Bancile din Romania sunt cele mai vulnerabile din Europa la o noua criza
Asta pentru ca volumul de imprumuturi neperformante ramane ridicat, iar avansul economic lent limiteaza creditarea, potrivit agentiei de rating Fitch.
"Bancile nu o duc prea bine, mai ales din punct de vedere al calitatii activelor, in Romania, intr-o oarecare masura in Ungaria si mai putin in Bulgaria. Sistemele bancare din Romania, Ungaria si Bulgaria par, de asemenea, a avea o situatie mai slaba din cauza dezechilibrelor macroeconomice", a declarat, intr-un interviu pentru Bloomberg, Michael Steinbarth, director la Fitch Londra.
In perioada crizei, bancile din Europa de Est, inclusiv diviziile UniCredit, cele ale Erste Group si Societe Generale, au refinantat cu dificultate datoriile, inclusiv cele contractate pentru imprumuturi ipotecare in valuta si credite de consum.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Bancile din Romania si Bulgaria sunt amenintate si de riscul unei extinderi a crizei datoriilor din Grecia, in timp ce in Ungaria taxa suplimentara instituita asupra sectorului diminueaza profiturile.