Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, la "Dupa 20 de ani"

18-04-2010 00:00

“Romania nu va iesi din criza de una singura. Noi depindem de reluarea activitatii in economiile mari ale lumii”, a declarat Lucian Croitoru, duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani". 

Lucian Croitoru a raspuns intrebarilor lansate de moderatorul emisiunii, Cristian Leonte, dar si de jurnalistii Claudiu Pandaru (redactor-sef “Gandul”) si Cristian Hostiuc (director editorial “Ziarul Financiar”), despre modul in care ar trebui repornite “motoarele” economiei romanesti, “inecate” de criza.

Cum in Statele Unite si in China inca din trimestrul al patrulea al anului trecut a inceput sa creasca consumul si sa existe primele semne ale unei relansari economice, e de sperat ca si in Romania se va inregistra o “reluare a cresterii economice in trimestrul al doilea al acestui an”, a declarat Lucian Croitoru.

Consilierul guvernatorului BNR crede insa ca in tara este nevoie “sa fim pregatiti pentru a primi aceste semnale corect“, si, de asemenea, trebuie luate anumite masuri. Insa majorarea impozitelor in acest moment nu este vazuta ca o necesitate, ci ca o “masura nastrusnica”.

De asemenea, Lucian Croitoru crede ca e nevoie de “foarte multa vointa pentru a face ajustari” in sistemul public, unde se afla cu 100.000 de oameni mai mult decat ar trebui sa fie si ca restructurarea ar fi o masura absolut necesara. Consilierul guvernatorului BNR nu excude nici posibilitatea ca si anul acesta sa se recurga la masura zilelor de concediu fara plata obligatoriu.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO