Câte kilograme de grăsime de pe abdomen pot fi eliminate prin abdominoplastie. Ce trebuie să știi înainte de liposucție
Am văzut câte pagube face grăsimea abdominală. Luăm două variante. Într-o intervenție estetică numită liposucție chirurgul poate să elimine trei kilograme de grăsime de pe abdomen. Talia arată bine.
Facem comparație cu foamea controlată, neplăcută. Care e varianta corectă din punct de vedere metabolic?
Grăsimea face inflamație, inflamația e peste tot, organizată în rețele. Aceasta determină boli. Scap de inflamație dacă îmi fac o intervenție estetică prin care elimin grăsimea depusă pe abdomen?
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Liposucție sau abdominoplastie se numește interveția estetică prin care sunt eliminate de sub pielea de pe abdomen trei până la cinci kilograme de grăsime.
Bogdan Smeu, medic în chirurgia obezității: „Dacă vei continua să ai obiceiurile unui obez, operat fiind prin abdominoplastie, în regiunea operată vor fi cicatrici operatorii. Dacă te vei mai îngrășa, acele kilograme nu vor mai fi puse în zona cu cicatrici, ci în interiorul organismului. Grăsimea viscerală este grăsimea care aduce mai ușor diabetul. Este grăsime metabolică. Cu adevărat periculoasă”.
Intervenția estetică se face după ce slăbiți și vă stabilizați greutatea. Spre deosebire de o intervenție estetică, micșorarea chirurgicală a stomacului vă face să mâncați puțin. Foarte puțin. Toată viață. Chirurgul nu se atinge de grăsimea din interior. Slăbiți pentru că veți mânca la o masă cel mult 100 de mililitri.
Ce face ficatul? Va transforma masa de grăsime dintre organe în energie.
Bogdan Smeu, medic în chirurgia obezității: „Veți mânca mai puțin, adică suficient de puțin încât organimul să nu își ducă toate activitățile zilnice la final. Și atunci ce face? Ia din grăsimea depusă. Ficatul o transformă în sursă de energie și aceasta dispare. Pierdem, de fapt, depozitele de energie, adică de grăsime, pe care le-am făcut”.
Așa dispare inflamația cronică, adică cea mai periculoasă situație pentru organismul uman. Același efect îl are și foamea controlată. Distruge rețelele de inflamație.