Virusul pe care 90% dintre oameni in iau inainte de majorat si care nu se trateaza niciodata. Cum il puteti tine sub control
O leziune herpetica arata starea in care se afla, in acel moment, sistemul dumneavoastra imunitar. Mai exact, acesta va spune ca nu se descurca foarte bine.
Se ia prin atingerea leziunii. Si nu trece niciodata. Vorbim despre virusul herpetic si facem imediat schema prin care poate fi tinut sub control. In cazul unor pusee repetate, specialistul va investiga si dotarea imunitara.
Herpesul simplex se ia prin atingerea leziunii. Dar si daca mancati sau beti dupa cineva care are o infectie in desfasurare. Se considera ca mai mult de 90% dintre oameni se infecteaza inainte de varsta majoratului.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Problema nu este daca aveti virusul latent, ci DE CE se manifesta:
Dr. Gheorghe Enache, medic primar boli infectioase: "De multe ori, noi cautam o alta infectie in spatele acestei infectii virale, poate sa fie o boala, diabet."
De asemenea, infectia se reactiveza dupa traume psihice sau dupa diete severe. Dietele hipocaloricele sunt un stres fizic extrem pentru organism. Usoara intepatura, usoara roseata sunt semnele premergatoare puseului herpetic. In acesta faza, mergeti la medic.
Prof. dr Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog: "Prin repetitia acestetei terapii de episod, in timp, episoadele se spatiaza intre ele pana cand nu mai apar."
Sunt insa si pacienti care nu reactioneaz la schema, iar medicii au drept recomandare doze mici de anti-virale timp de 6 luni. Pe de alta parte, la primul puseu de herpes nu va auto-diagnosticati, ci mergeti la dermatolog ca sa primiti diagnoticul corect. Iata cea mai severa situatie:
Dr. Dorina Giurcaneanu, medic primar dermatolog: "Cancerul de buza apare ca un mic herpes, ca o mica julitura pe buza inferioara."
Herpesul Zoster este o alta forma de infectie. Daca in copilarie ati suferit de varicela, virusul a ramas cantonat in glanglionii limfatici. In cele mai multe cazuri, se reactiveaza o singura data pe parcursul vietii, la ani de zile de la episodul de varicela. Eruptia va aparea pe jumatate de fata sau jumatate de trunchi sau un singur brat, pe un singur picior. Si se intinde pe traiectul unui nerv. Daca apare pe tot corpul sugereaza de multe ori o boala severa cu depresie imunitara. De asemenea, al doilea puseu in viata indica o alta boala in desfasurare:
Dr. Luminita Marinescu, medic primar dermatolog: "Eruptia se judeca in context, exita persoane tinere care fac herpes zoster dupa o perioada solcintanta la serviciu. Tot te gandesti ce anume din corp a permis acestei eruptii sa se redestepte."
Cea mai mare problema se constata in cazul varstinicilor. Herpesul Zoster sau Zona Zoster aparuta la persoane trecute de tinerete necesita investigatii inclusiv imagistice. Aceasta deoarece frecvent apare in contextul existentei unei tumori.
Sursa: Pro TV
Etichete: sanatate, imunitate, oana cuzino, ce se intampla doctore, herpes,
Dată publicare:
02-08-2016 08:31