Valori mari ale colesterolului din sânge. Recomandările medicilor pentru o viaţă sănătoasă

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 27 Februarie 2018 12:15
Categorie: CSID

Nu fumaţi, nu faceţi excese alimentare şi sunteţi în plină tinereţe. Şi, totuşi, de ce sunt analizele de sânge în afară valorilor normale?

Colesterolul total din sânge duce la astuparea vaselor mari. Ca să se întâmple asta trebuie să existe şi un vehicul legat de vas. Acesta este colesterolul LDL.

Mai găsim şi un transportator care ia grăsimea din sânge şi o duce direct în ficat, să fie metabolizata - HDL. Ce se întâmplă însă când apar erori de funcţionalitate, în ciuda faptului că facem sport şi ne hrănim corect?

Ficatul produce grăsimile din sange- trigliceridele şi colesterolul, ambele vitale pentru organism. În cazul unora dintre noi, ficatul e setat genetic să producă prea mult. În acest caz veţi observa valori mari ale colesterolului din sânge la vârste tinere. 20% din populaţia planetei se încadrează în descriere.

Doar o mică parte din colesterolul şi trigliceridele care ajunge în sânge provine din alimentaţie. Nu ne referim doar la mâncarea grasă. Ţineţi cont că multe fructe mâncate în loc de cină conduc la creşterea grăsimilor circulante.

Pentru că suntem complicaţi din punct de vedere chimic, de două ori pe an, vi se cer analizele uzuale de sânge. În care intră, obligatoriu, colesterolul total, colestetolul LDL, colesterolul HDL şi trigliceridele.

Ca să ajungă din sânge în vase are nevoie de un transportator. Vehicului se numeşte EL - DE - EL cholesterol şi ar fi bine să aibă valori sub 100.

În sânge, găsim un alt tip de transportator .Se numeşte HAS DE EL cholesterol . Acesta ia grăsimea din sânge şi o duce din nou în ficat, unde e metabolizata. Valoarea HAS- DE- El colesterol trebuie să fie mai mare de 40.

Ce se întâmplă dacă sunteţi tânăr, iar aceste valori nu arată normal? În acest caz aveţi nevoie de o evaluare a ficatului. Valori prea mari ale grăsimilor din sânge de reduc cu medicaţie. Sub medicaţie, evaluările se fac din 6 în 6 luni. Aceste evaluări ar trebui făcute de cardiolog.

Alimentația nesănătoasă a copiilor crește riscul de obezitate infantilă
Alimentația nesănătoasă a copiilor crește riscul de obezitate infantilă
zahar
Zahărul din dulciuri şi alte produse superprocesate aduce doar calorii în exces pentru un copil
Cât de periculos poate fi dacă nu ne facem analizele uzuale anual
Ce înseamnă comportamentul sexual la risc și la ce boli ne expunem
Cum ne afecteaza tutunul vederea. Fumatul reduce semnificativ oxigenarea celulară
"Plângi cât vrei, cât simți nevoia! Stau cu tine!" Recomandările medicilor pentru trăirile emoţionale
Popcornul pregătit acasă, o sursă excelentă de proteine şi vitamine. Când devine periculos
telemea sibiu
"Telemeaua de Sibiu", produsă în sudul ţării sau chiar peste graniţă. Ce punem în realitate pe masă