Va doriti o sarcina si aceasta intarzie sa apara? Terapia homeopata, solutia propusa de medici
Sunteti perfect sanatosi in perioada fertila si totusi nu reusiti sa obtineti o sarcina. 30% din cazurile de infertilitate erau, pana nu de mult, necunoscute.
In prezent, se considera ca reechilibrarea fiziologica a sistemului endocrin, dar si a sistemului imunitar, ofera sanse maxime pentru conceperea unui bebelus sanatos.
Va doriti o sarcina si aceasta intarzie sa apara? Vizita la medic se impune mai ales daca ambii parteneri sunt sanatosi si nu au varsta inaintata.
Printre solutiile propuse medici se numana si terapia homeopata timp de 3 luni. Aflam ce rezultate poate avea.
Exista multe cupluri tinere care isi doresc bebelusi, dar nu-i pot concepe. Dupa un an de relatii intime neprotejate, sarcina intarzie sa apara. In aceste conditii, specialistii in infertilitate va propun ca, timp de 3 luni, sa va reechilibrati fiziologic sistemul endrocrin. Iar solutiile sunt naturale.
Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar ginecolog: "O doza mica de estradiol ne va face sa sintetizam estrogeni in cantitati normale, fara a inghiti estrogenii ca medicament".
Dr. Ciulcu Alexandru, medic primar ginecolog: "Putem sa echilibram si alopat, printr-o substitutie hormonala. Este o susbtitutie hormanala de aport, nu de reglare fiziologica".
Aceasta reglare fiziologica poate sa permita aparitia sarcinii fara alte terapii. Abordarea e valabila si pentru femeile care nu au alta posibilitate de a deveni mame decat prin interventia medicala.
Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar ginecolog: "A doua cateogie la care se indica ar fi femeile care vor urma o procedura de laborator - inseminare, stimulare ovariana - si inainte de medicatia obisnuita alopata, noi recomandam 3 luni de pregatire a corpului, a ovarelor si a uterului".
De ce 3 luni? Acesta este timpul in care ovocitul se dezvolta si poate fi fecundat. De asemenea, tot 3 luni dureaza ca un spermatozoid sa ajunga la maturitate. Mai exista o cauza esentiala pentru care sarcina intarzie sa apara. Acesta se refera la sistemul imunitar. Apararea organismului este formata din doua componente majore denumite TH1 si TH2. Balanta trebuie inclinata usor spre TH2, situatie care permite aparitia si mentinerea sarcinii.
Dr. Ciulcu Alexandru, medic primar ginecolog: "Se urmareste o normalizare a celulelor natural killer, a celulelor K la nivelul placentei si in jurul embrionului, de asemenea normalizarea tuturor tipurilor de limfocite, astfel ca la momentul aparitiei sarcini sa nu mai apara acest conflict imunitar".
Sistemul imun matern recunoaste sarcina. In unele cazuri, insa, reactioneaza virulent si astfel embrionul nu se poate implanta in uter. Apar de asemenea avorturi spontane. Interventia asupra sistemului imun, inainte de conceptie, creste sansele de a avea un bebelus sanatos.