Un concentrat proteic fără pic de grăsime, așa cum este urda, accelerează arderile în orice dietă. Cum și cât să consumăm?

Nu este înecăcioasă, dacă nu a fost preparată corect, la temperatură mică.

Zerul care rămâne după prepararea brânzei telemea, după prepararea cașcavalului sau după preparararea cașului poate fi optim refolosit. Se fierbe și, după prepararare termică, rezultă urda.

E cel mai bun baton de slăbit. 300 de grame de urdă pe zi, proteina pură, fară pic de grăsime.

Dacă depozitele grase deja sunt semnificative nu vă slăbește doar mișcarea intensă, ci dieta organizată, din care urda nu ar trebui să lipsească.

După ani de zile de calcule, am ajuns la concluzia că minus 500 de kilocalorii din porțiile zilnice înseamnă rezultat bun pe termen lung.

Șerban Damian, medic nutriționist: „S-a stabilit că asta ar fi o valoare care să nu agreseze organismul. Pe de-o parte organismul primește suficientă energie din alimente, dar și accesează țesuturile adipoase.”

Trecem de la dietă și mișcare la complicatul sistem imunitar. Anticorpii sunt construiți, la fiecare 30 de zile, din proteine perfecte din hrană. Structural, proteinele ideale din hrană au trei grupuri. Organismul uman scoate și el la înaintare tot trei grupări. Trebuie să se potrivească perfect.

Ștefan Voicu, prof. univ. dr Facultatea de Chimie Aplicată: „Când se cuplează e când face altă proteină. Ăsta e principiul, să grupeze trei grupări funcționale și cu trei complementare. Natura a vrut trei, ca să nu existe dubii.”

Aceste îmbinări în trei se petrec normal în corpul uman cu alimente de calitate. Urda e unul dintre ele.