Un alergic la acarieni manifesta aceeasi slabiciune la perii de animal. Care sunt masurile de precautie
Un alergic la acarieni - praful din casa adica - manifesta aceeasi slabiciune la perii de animal. Parul stringe concentratii mari de acarieni prin simpla lui prezenta.
La fel de periculoase sunt insa si perna pe care dormiti ori covoarele din locuinta.
Viitorii alergici se nasc cu un asa-numit teren atopic. O modificare genetica, de fapt, prezenta la aproape 40% din populatie. Atopia se poate manifesta prin uscare excesiva a pielii, reactii alergice sau prin predispozitia la infectii repetate.
Pe primul loc in topul alergiilor de afla cele la acarienii din praful de casa, la polenuri si la perii de animale. Cei de motan sunt mai periculosi.
Dar un alergic la acarieni este si un alegic la perii de animal. Indiferent ca vorbim de pisica sau un ciine. Parul strange concentratii mari de acarieni. Asa ca nu e o idee buna sa locuiti in aceeasi casa, daca va aflati intr-o situatie similara. Afara, in schimb, nu sunt probleme in privinta animalelor.
Tot acarieni gasim, in concentratii semnificative, in covoare si perne. Primele ar trebui eliminate. Pernele, in schimb, merg spalate la 90 de grade Celsius, cat mai des.
Expunea la alergeni produce anticorpi I GHE E. Acestia declanseaza in mucoase reactia alergica.
Pentru parul de animale, acarieni si polenuri exista imunoterapie. Extractele schimba cursul bolii. Adica, in loc de imuno-globuline E, corpul va produce imuno-globuline G, anticorpi blocanti pentru reactia alergica.