Tratamente naturiste pentru raceala si gripa. Cum va puteti vindeca fara sa folositi medicamente
Febra, nas infundat, durere in gat - iata cateva dintre simptomele suparatoare ale virozelor respiratorii. Medicii ne recomanda sa le tratam cu atentie pe fiecare in parte, pentru o insanatosire rapida.
Iar pentru rezultate rapide, fara efecte adverse, avem la indemana si multiple tratamente din plante medicinale adresate fiecarui simptom.
Pentru a ameliora simptomele faringitelor si amigdalitelor, specialistii recomanda si plantele medicinale, cu efect local, la nivelul gatului.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Extract de lemn dulce, propolis si uleiuri esentiale de menta, eucalipt, cimbru si coada soricelului.
"Ingredientele continute au un efect calmant asupra tusei, ajuta la eliminarea secretiilor traheobronsice, actionand asupra cailor respiratorii ca expectorant, antiinfectios, antiinflamator si analgezic local. De asemenea, au un puternic efect antiseptic si ajuta la reducerea inflamatiei de la nivelul mucoasei oro-faringiene si nazale, desfundand nasul - popular spus", spune Daniela Busneag, medic specializat in api-fitoterapie.
Congestia nazala, adica nasul infundat, poate fi combatuta cu succes si cu ajutorul uleiurilor esentiale administrate sub forma inhalatiei sau aromaterapiei.
Uleiurile esentiale de eucalipt, cimbru, menta si fenicul au un important rol antiseptic si dezinfectant al aerului din incapere.
In plus, pot fi folosite si in cazul sinuzitelor, care pot complica deseori afectiunile respiratorii.
"Aceasta solutie de uleiuri esentiale pulverizata in cabinete medicale, in sali de clasa, din gradinite si scoli, dupa program, este foarte eficienta impotriva virusurilor si a altor agenti patogeni sterilizand mediul respectiv. Si in ceea ce priveste obstructia nazala, nasul infundat, nu recomand, mai ales la copii, folosirea solutiilor cu substante active puternice pentru ca mucoasa lor e mai sensibila si pot fi iritante si poata sa apara chiar reactie toxica la administrari frecvente", declara Luminita Sarca, medic primar competenta api-fitoterapie.
Asadar, adaptati tratamentul la varsta, mai ales la copii. Si solicitati intotdeauna sfatul medicului pentru fiecare dintre simptomele virozelor.
Acesta va poate recomanda un tratament personalizat. Automedicatia gresita poate intarzia insanatosirea.
"Am constatat o eficienta majora a tratamentului cu produsele pentru Raceala si Gripa, in combinatii personalizate. De asemenea, pacientii care au prezentat viroze respiratorii necomplicate au raspuns foarte bine la tratament, rata de vindecare fiind de 100% intr-o perioada de doua-trei zile pana la sapte-zece zile, in functie de patologia preexistenta", spune Daniela Busneag.
Acordati o atentie speciala hidratarii atunci cand sunteti raciti. Consumati ceaiuri caldute sau supe de legume. In plus, odihna poate influenta considerabil vindecarea.
Abandonati fumatul si protejati-va caile respiratorii de aerul foarte rece.
Iar din meniu n-ar trebui sa va lipseasca legumele si fructele, in special lamaia, usturoiul, ridichea neagra, la care se adauga mierea.