Sucul de rosii este foarte bun pentru sanatate. Un pahar pe zi asigura necesarul de antioxidanti
Sucul de rosii este mai valoros decat rosia proaspata. Aceasta deoarece antioxidantii pretiosi din leguma devin mai usor de asimilat in conditiile fierberii.
Nu lasati sa treaca vara fara sa preparati suc de rosii si rosii in bulion.
In felul acesta, veti consuma toata iarna o varianta a salatei proaspete.
Rosiile prelucrate termic contin o cantitate mare de licopen, un antioxidant cu efect dovedit impotriva cancerului.
Consumati rosii din belsug in plin sezon! 100 de grame au doar 18 kilocalorii si reprezinta un remineralizant ideal.
Alegeti rosiile de gradina, crescute fata ingrasaminte de sinteza. Acestea merita sa fie conservate si pentru iarna.
Rosiile cherry spre exemplu pot fi perfect congelate. Pot fi de asemenea uscate si devin astfel delicatese.
"Sucul de rosii are avantajul ca el concentreaza o cantitate mai mare de antioxidanti chiar decit rosia in sine, s-a constant acest lucru", declara medicul Serban Damian.
Asadar, faceti suc de sosii si consumati-l din abundenta iarna. Se fierbe cu 0,5 % sare.
"Spre deosebire un preparat care are la baza ulei si alte rintasuri, diferenta este foarte mare in ceea ce priveste valoare acalorica finala. Sucul de rosii are o valoare calorica extreme de redusa, in timp ce uleiul aduce sute de kilocalorii", spune nutritionistul Serban Damian.
Iarna, aceste preparate sunt de preferat rosiilor proaspete de sera.