Stiati ca defrisarile masive au dus cresterea numarului de alergii oculare? Ce spun medicii
Defrisari masive si terenuri agricole mari lasate necultivate. Iata situatiile care au dus in ultimii 20 de ani la dezvoltarea excesiva a doua plante alergene. Este vorba de Artemisia si Ambrosia, care produc frecvent alergii oculare.
14 000 de substante chimice - iata cu ce intra in contact ochii
Numarul alergiilor oculare a crescut semnificativ. Iar cauza o reprezinta defrisarile excesive.
Alegeri 2024
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
Doua plante stimulate de cresterea cantitatii de dioxid de carbon declanseza in prezent alergii grave.
In ultimi 10 ani, peste tot in lume a crescut numarul alergiilor oculare. Se considera ca sistemul imunitar intra in prezent in contact cu aproximativ 14.000 de substante chimice care pot determina reactii alergice.
Mai mult, ochiul intra permanent in contact cu alegeni transmisi prin aer, dar si prin contact direct. In mod particular, in Romania, numarul alergiilor oculare a crescut semnificativ din cauza a doua situatii.
Este vorba despre defrisarile excesive si terenurile agricole ramase necultivate. Astfel s-au dezvoltat excesiv doua plante – Artemisia si Ambrozia.
Polenul ramane in aer, posibil, si in sezonul rece. O singura situatie limiteaza expunerea la acesti alergeni puternici. Este vorba despre ploile repetate.
Mergeti la medic in cazul in care observati ca aveti ochii rosii. Si nu va autodiagnosticati. Tineti cont ca micutii sunt cei mai afectati. Copiii au sistemul imunitar in dezvoltare. Pe de alta parte, in prezent sunt expusi la mult mai multe substante alergene fata de acum 20-30 de ani.
Odata diagnosticata o alegie oculara, veti lua tratament antialegic local. Ulterior, aveti nevoie de consult alergologic complet.