Stevie, leurda, urzici, spanac, ceapa verde, usturoi verde si loboda fac minuni pentru sanatate

10-05-2013 09:40


salata

Consumati mai mult de 25 de tipuri de alimente naturale, saptamanal Din aceasta diversitate va hraniti cu adevarat. Iar primavara abuzati de salate cu frunze verzi, bogate in clorofila. Si imbogatiti-le cu lucerna sau orz verde.

Consumati frunze verzi din belsug datorita continutul mare in clorofila. Este unul dintre cei mai puternici antioxidanti din natura.

Si nu evitati nici lucerna proaspata sau uscata, este sfatul nutritionistilor. Aceasta are calitati premium.

In ultimele decenii, din dorinta de a consuma plante proaspete in orice sezon, au aparut serele. E adevarat, furnizeaza vegetale in ciuda temperaturii atmosferice. Dar acestea nu sunt atat de bogate in clorofila. Este vorba despre o substanta situata in topul antioxidantilor naturali.

Vegetalele crescute artificial au o carenta majora. Faptul ca nu au clorofila automat inseamna ca nu au nici magneziu, care insoteste intotdeauna clorofila asa cum fierul insoteste hemogllobina din sangele uman, de la mamifere.

Magneziul intervine in toate procesele metabolice din organismul uman. Asadar cele mai bune plante sunt cele crescute direct sub lumina soarelui. Iar primavera aveti de unde alege. Stevie, leurda, urzici, spanac, ceapa verde, usturoi verde si loboda, toate fac minuni pentru sanatate.

Dar nu va limitati la aceste produse bogate in clorofila.

Iarasi o sursa buna de clorafila care se foloseste este reprezentata de orzul verde, acea parte verde de la orz si sucul de orz verde. Ele contin ozmutaza, o substanta cunoscuta ca un bun antioxindat in bolile cronice.

Orzul verde se poate integra in orice salata de primavara. Lucerna uscata sau proaspata ii poate completa beneficiile.

Lucerna sub aceasta forma poate fi folosita pentru ca este un bun depurativ, antioxidant si stimulant imunitar.

Lucerna contine si cantitati mari de vitamina K. Este vorba despre o substanta care fluidifica sangele in mod natural. Si nu uitati: saptamanal aveti nevoie sa consumati peste 25 de produse naturale diferite, astfel incat sa va luati toti nutrientii vitali.

Sursa: Pro TV

Tags: sanatate,