Spatele drept, cel mai simplu sfat pentru cei care vor sa se mentina tineri. Cum afecteaza sanatatea o postura incorecta

Ultimul update: Marti 03 Februarie 2015 06:55
Data publicarii: Sambata 31 Ianuarie 2015 16:12
Categorie: CSID

"Stai drept!" Asa suna indemnul pe care l-ati auzit, cel mai probabil, toata copilaria. Nu este deloc un sfat depasit.

Corectarea posturii inseamna un proces de oxigenare corect. Automat, speranta de viata creste! Iata care sunt cele mai simple reguli care tin batranetea la distanta.

Spatele drept - este singurul mod in care faceti plamanii sa functioneze la capacitate maxima. Coastele stau intr-o pozitie normala, destinsa.

Spyridon Petris, fiziokinetoterapeut: "Daca noi stam cocosati, atunci calea respiratorie face o mica curba si aerul nu intra corect."

O postura incorecta are repercusiuni asupra tuturor celulelor. Cantitatea de oxigen inspirata este cu pana la 50% mai mica. Pozitia conteaza si la masa.

Spyridon Petris, fiziokinetoterapeut: "Daca noi stam cocosati cand mancam, cand bem ceva, atunci diafragma, care este o membrana, apasa plamanul si stomacul si atunci nu putem sa inghitim corect. Nu poti sa mananci corect."

Drept urmare, hrana nu va fi digerata corespunzator.

In timpul somnului, celulele se refac. Din nou, pozitia conteaza. Pe cea mai relaxanta o cunoastem din viata intrauterina.

Spyridon Petris, fiziokinetoterapeut: "Cand stam lateral, intr-o parte, pozitia de bebelus cu genunchii spre noi, cu capul in asa fel inca coloana sa fie paralele cu salteaua, aceasta e pozita de relaxare."

Aceasta pozitie permite oxigenarea corecta in timpul noptii.

"Nu am timp sa fac sport", se plang cei mai multi, constienti ca miscarea poate prelungi speranta de viata. Nici nu trebuie. Dar sa mergeti conteaza la fel de mult si este singura activitate care, respectata macar o ora pe zi, are impact asupra imbatrinirii.

Doctor Daniel Ionita, medic primar ortoped: "Mersul creste capacitate pulmonara de a inhala oxigen. Oxigenul imbunatateste circulatia cerebrala si toate functiile devin mai bune."

Iata si o abordare psihologica de care merita sa tineti cont. Optimismul forteaza creierul sa comande cat mai multe multiplicari celulare. Cu alte cuvinte, sa aveti o viata lunga. In plus, un hobby este esential. Acesta aminteste creierului de jocul din copilarie, de placerea absoluta.

Fumatul provoaca cicatrici la nivelul plamanilor. Incercarea organelor de a se reface duce la aparitia cancerului
Fumatul provoaca cicatrici la nivelul plamanilor. Incercarea organelor de a se reface duce la aparitia cancerului
carbune
Cărbunele activ, indispensabil în farmacia de acasă. Poate salva vieți
Ce găteşte Nadia de Crăciun, în SUA. Reacţia lui Bart când vede salata de vinete
Cum şi ce să bei de sărbători ca să nu te doară capul. Regulile anti-mahumreală
Aditivul extrem de comun în alimente care distruge lent creierul
Ce se întâmplă dacă mestecăm mult timp o bucată de pâine. Efectul este uluitor
Zahărul din dulciuri şi alte produse superprocesate aduce doar calorii în exces pentru un copil
glicemie
Cât de periculos poate fi dacă nu ne facem analizele uzuale anual