Scapa de acnee cu ajutorul plantelor. Ce efect are salata asupra chipului tau
Acneea reprezinta o afectiune frecventa a tenului, ale carei simptome principale sunt pielea lucioasa, cu porti dilatati si prezenta comedoanelor (puncte negre), care se transforma rapid in cosuri inestetice.
Principalele cauze ale aparitiei acneei sunt excesul de sebum, dezechilibrul hormonal si bacteriile, urmate de igiena necorespunzatoare, predispozitia genetica, alimentatia nepotrivita, bogata in grasimi si chiar existenta unei ciuperci in organism, care favorizeaza inmultirea bacteriilor pe suprafata pielii.
Iata care sunt plantele care va pot ajuta in lupta impotriva acneei:
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Lotiunile pe baza de suc de varza – sunt extrem de eficiente pentru combaterea excesului de sebum, principalul factor care duce la aparitia cosurilor. Tamponati de mai multe ori pe zi cu suc de varza (rasa si stoarsa) sau aplicati cataplasme cu foi de varza zdrobita pe zonele afectate si inflamate.
Salata verde – se pun pe fata foi de salata verde, data intr-un clocot in apa, impreuna cu cateva picaturi de ulei de masline.
Comprese cu urzici (vezi si alte beneficii) – puneti la fiert o lingura cu varf de urzica, intr-o jumatate de litru de apa, si lasati-o sa fiarba un sfert de ora. Strecurati lichidul si puneti-va comprese pe fata seara, la culcare.
Felii de mar – se freaca pielea de 2 ori pe zi cu o felie de mar sau se poate da pe razatoare un mar, se stoarce, se adauga in compozitie 2 lingurite de miere iar amestecul se aplica pe fata intocmai ca o masca, se lasa sa actioneze 15 minute si se indeparteaza cu dischete inmuiate in ceai de musetel.
Mai multe sfaturi cititi pe www.csid.ro.