Salate de legume, fructe si lipiile integrale. Meniul ideal al unei diete echilibrate
Va intrebati cum arata gustarea perfecta? Dar un meniu care contine peste 50 de micronutrienti vitali pentru sanatate? Va spunem doar ca acestea abunda in legume si fructe.
Salate de legume, amestecurile de fructe si lipiile intregrale. Iata cele mai valoroase preparate care pot desavarsi meniul unei zile de post.
Abunda in nutrienti, a caror valoarea este cunoscuta de mii de ani.
Intr-o dieta echilibrata, vegetalele ocupa un loc extrem de important, atat prin continutul de nutrienti, cat si prin cantitate.
Vegetalele va ofera fibre esentiale in procesul digestiei corecte, dar si antioxidanti care participa in toate procesele de detoxifiere.
Nutritionsitii recomanda salatele din legume de sezon crude la orice masa. Legumele se asezoneaza corect cu o lingurita de ulei presat la rece si multe condimente. In orice salata, se poate pune la final si suc de rosii. Iar in privinta legumelor gatite, iata o sugestie: legumele gatite la abur pot sa capete un gust mai bun si mai mult mai consistent daca adaugam putin ulei presat la rece.
Cat priveste fructele, acestea reprezinta gustarea perfecta. O salata bogata trebuie sa contina in primul rand fructe de sezon. In aceasta perioada, ideale sunt merele si perele. Fructele contin substante dulci si, implicit calorii, dar nu trebuie sa va fie teama de kilogramele in plus.
In privinta cerealelor, acestea furnizeaza cea mai mare cantitate de fibre. Este vorba de paine integrala, lipii integrale si cereale pentru mic dejun. Lipiile se pregatesc cel mai usor din faina neagra, drojdie si apa.
In felul acesta va bucurati de toti cei peste 50 de micronutrienti necesari intr-o zi, la orice varsta.