Reacțiile adverse la medicamente, confundate cu alergiile. Cum le puteți diferenția
O reacție la penicilină și gata, vine diagnosticul: alergie la această substanță. Medicii recomandă, însă, repetarea testului cu tehnicile actuale.
Se estimează că unul din cinci alergicii la penicilină a primit un verdict și fost privat, apoi, de unul dintre cele mai eficiente medicamente în lupta cu infecțiile bacteriene.
Unul din șapte pacienți care ajunge la spital are o reacție alergică la medicamente. Nu vorbim neapărat despre alergie, ci despre o reacție adversă.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog: „Deseori, aceste reacții adverse sunt greșit diagnosticate. Pur și simplu se face un test cutanat nestandardizat de către o echipă care nu e specializată în efectuarea acestor teste, pacientul are o piele mai sensibilă, se înroșește la locul testării și se apreciază că e alergic la substanța la care a fost testat.”
Vedeți diferența dintre o alergie și o reacție adversă în video.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!