Cat de periculoase sunt, de fapt, rinitele alergice. La copii poate conduce si la modificari fizice inestetice

Ultimul update: Luni 31 Iulie 2017 07:21
Data publicarii: Vineri 28 Iulie 2017 08:47
Categorie: CSID

Rinita alergica netratata inseamna respiratie preponderent orala. La varste mici, aceasta modifica toata arhitectura oaselor fetei. Si conduce la modificari fizice, care pot impiedica patrunderea normala a aerului.

Cerul gurii se adanceste si trage de oasele maxilare spre interior. Muscatura este anormala. Arhitectura fetei se modifica intr-un mod nedorit. Cui i se intimpla astfel de modificari ? Unui alergic care isi ignora boala, ori care nu a primit, pana in prezent, un diagnostic precis.

Dr. Claudia Nechifor, medic primar alergolog: "Intotdeauna cand o raceala tine mai mult - adica de 2-4 saptamani - mai ales cand trece dintr-un anotimp in altul, mai ales la copii si tineri, e vorba e o posibila inflamatie alergica."

Inflamatia alergica trebuie controlata de catre medicul specialist, chiar daca, poate, nu e foarte deranjanta. Ignorarea are reactii in lant.

In cazul celor mici, aflati intre 3 si 12 ani, maxilarele sunt in crestere accentuata. Respiratia orala adanceste cerul gurii si trage automat oasele maxilare spre interior. Muscatura nu mai e corecta. Iar dintii erup in pozitii ciudate, deoarece acestia urmeaza osul maxilar. La acesti copii apar des carii si isi contruiesc terenul pentru boala parodontala de mai tarziu.

Mai mult, alergiile respiratorii afecteaza cele 3 cornete nazale situate in spatele nasului, care au rolul de a incalzi aerul.

Dr. Elena Latcan, medic primar ORL: "In alergii ele isi maresc dimensiunile. Sunt si ele ca niste dopuri, care impidica patrunderea aerului".

Alergiile inseamna o afectiune a sistemului imunitar, asadar trebuie controlate global si nu doar prin solutii puse pe mucoasa nazala.

Cum ne protejam pielea de actiunea nociva a produselor din industria cosmetica. Recomandarile pentru o igiena impecabila
Cum ne protejam pielea de actiunea nociva a produselor din industria cosmetica. Recomandarile pentru o igiena impecabila
radiografie dinti
Copiii din România nu mai ştiu să se spele pe dinţi. Metoda folosită înainte de '89
Metoda prin care pot fi eliminate fără dureri venele vizibile de pe picioare
De ce e bine să bem tărie după o masă copioasă. Cantitatea recomandată de medici
Cum ne putem lăsa de fumat ignorând efectele adverse ale medicamentelor. Sfatul medicilor
Importanța consumului de orez pentru digestie. Recomandările medicilor
Pagubele iremediabile pe care alcoolul le face la nivelul creierului
CSID
Două cupluri tinere din 10 nu pot avea urmaşi în România. Care este principala cauză