Cat de periculoase sunt, de fapt, rinitele alergice. La copii poate conduce si la modificari fizice inestetice

Ultimul update: Luni 31 Iulie 2017 07:21
Data publicarii: Vineri 28 Iulie 2017 08:47
Categorie: CSID

Rinita alergica netratata inseamna respiratie preponderent orala. La varste mici, aceasta modifica toata arhitectura oaselor fetei. Si conduce la modificari fizice, care pot impiedica patrunderea normala a aerului.

Cerul gurii se adanceste si trage de oasele maxilare spre interior. Muscatura este anormala. Arhitectura fetei se modifica intr-un mod nedorit. Cui i se intimpla astfel de modificari ? Unui alergic care isi ignora boala, ori care nu a primit, pana in prezent, un diagnostic precis.

Dr. Claudia Nechifor, medic primar alergolog: "Intotdeauna cand o raceala tine mai mult - adica de 2-4 saptamani - mai ales cand trece dintr-un anotimp in altul, mai ales la copii si tineri, e vorba e o posibila inflamatie alergica."

Inflamatia alergica trebuie controlata de catre medicul specialist, chiar daca, poate, nu e foarte deranjanta. Ignorarea are reactii in lant.

In cazul celor mici, aflati intre 3 si 12 ani, maxilarele sunt in crestere accentuata. Respiratia orala adanceste cerul gurii si trage automat oasele maxilare spre interior. Muscatura nu mai e corecta. Iar dintii erup in pozitii ciudate, deoarece acestia urmeaza osul maxilar. La acesti copii apar des carii si isi contruiesc terenul pentru boala parodontala de mai tarziu.

Un alergic la acarieni manifesta aceeasi slabiciune la perii de animal. Care sunt masurile de precautie

Mai mult, alergiile respiratorii afecteaza cele 3 cornete nazale situate in spatele nasului, care au rolul de a incalzi aerul.

Dr. Elena Latcan, medic primar ORL: "In alergii ele isi maresc dimensiunile. Sunt si ele ca niste dopuri, care impidica patrunderea aerului".

Alergiile inseamna o afectiune a sistemului imunitar, asadar trebuie controlate global si nu doar prin solutii puse pe mucoasa nazala.

Cum ne protejam pielea de actiunea nociva a produselor din industria cosmetica. Recomandarile pentru o igiena impecabila

Cum ne protejam pielea de actiunea nociva a produselor din industria cosmetica. Recomandarile pentru o igiena impecabila

Acnee

Ce este acidoza metabolică și cum o putem trata

Aerul condiționat poate duce la inflamarea nervului facial. Ce riscați

Riscurile la care se expun alergicii la nichel. Se găsește chiar și în bijuterii

Accidentul vascular cerebral, mult mai frecvent în rândul tinerilor fumători

Controale la endocrinolog recomandate înainte și după sarcină

Durerile abdominale și infecțiile urinare dese pot duce la incapacitatea de a obține o sarcină

csid

Cea mai frecventă boală cu transmitere sexuală în rândul tinerilor. Cum poate fi tratată