Progres impresionant al stiintei. Cercetatorii au regenerat un organ de animal pentru prima data
Oamenii de stiinta din Marea Britanie au reconstruit timsul unui soarece batran, acesta fiind primul organ care incepe sa se deterioreze, odata cu inaintarea in varsta.
Cercetatorii britanici au reusit reconstruirea completa a unui organ dintr-un animal in viata, pentru prima data. Progresul revolutionar ar putea deschide calea pentru ca aceasta tehnica sa fie folosita si pe oameni.
Echipa scotiana care a reusit performanta a reconstruit timusul unui soarece batran, reactivand mecanismul natural care se uzeaza odata cu trecerea timpului.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Timusul este un organ mic, situat in cavitatea toracica, intre cei doi plamani, si face parte din sistemul endocrin. Cel regenerat in cazul soarecelui nu doar ca este similar ca genetica si structura cu cel al unui soarece mai tanar dar, spun oamenii de stiinta, si functioneaza din nou la capacitate normala. In plus, produce inclusiv noi celule T, informeaza Daily Mail.
“Vizand o singura proteina, am reusit sa reinversam aproape complet procesul de imbatranire a timusului. Rezultatele la care am ajuns sugereaza faptul ca, urmand aceeasi cale si la om, am putea imbunatati functia timusului si deci a sistemului imunitar in cazul pacientilor in varsta, sau la cei care au un sistem imunitar deficitar”, spune Clare Blackburn, de la Centrul de Medicina Regenerativa al Consiliului de Cercetare Medicinala din Edinburgh.