Plantele care ajuta la prevenirea cancerului. Efectele miraculoase pe care le au Cruciferele

Ultimul update: Luni 16 Decembrie 2013 06:54
Data publicarii: Vineri 13 Decembrie 2013 07:56
Categorie: CSID

Ce au in comun varza, rucola, broccoli, gulia, mustarul si conopida? Contin substante care ajuta ficatul sa curete organismul de toxine. Mai mult, combat posibilele efecte nocive ale carnii rosii.

Asadar, consumati-le din abundenta si in sezonul rece, proaspete sau murate.

Varza, conopida, gulia, broccoli, rucola si mustar. Ce au in comun aceste vegetale valoroase? Fac parte din aceeasi familie de plante care contribuie la prevenirea cancerului. Si sunt ideale alaturi de carnea rosie. Sa aflam de ce.

Va place friptura? Indiferent de momentul din an cand o consumati, combinati-o cu o salata de varza, de gulie, o salata de rucola sau mustar natural. Alaturi de conopida si broccoli, fac parte din aceeasi clasa a Cruciferelor, plante foarte valoroase.

Dr. Marlena Pascu, medic primar diabet si nutritie: "Multa lume fuge de varza murata, gandindu-se ca nu mai este proaspata si, ca atare, nu mai are calitatile nutritionale. Eu pledez pentru varza murata, pentru ca prin murare bacilii respecitivi care se dezvolta mai aduc un plus de vitamine, si anume de B-uri pe care nu le gasesc daca ea nu era murata".

Combinatia dintre carne si crucifere este ideala, deoarece legumele elimina posibilele efecte toxice ale carnii.

Dr. Marlena Pascu, medic primar diabet si nutritie: "Ceea ce este foarte important si pentru varza, si pentru broccoli - au tot felul de substante care ne scad riscul de cancer, mai ales de cancer digestiv".

In plus, produsele care mentin culoarea verde mai au o calitate.

Dr. Cristina Balanescu, nutritionist: "Clorofila este cea care atrage alaturi de ea mineralele, creatinina din carne in genral si va duce la eliminarea digestiva si nu renala".

Pe de alta parte, toate cruciferele contin compusi cu sulf. Acestia intra in cele doua faze de detoxifiere care au loc la nivel celular in ficat.

Dr. Marlena Pascu, medic primar diabet si nutritie: "Acestea, in combinatie cu proteinele, ne asigura si o crestere a imunitati in perioade reci, cand sistemul imunitar are nevoie de o incarcare cu nutrienti".

Consumati crucifere de cel putin 3 ori pe saptamana. Mancati salate de varza la orice preparat. Si variati meniul verde cu conopida sau brocoli la abur, alaturi de sosuri de iaurt.

Copilul nu pronunta bine literele? Cum trebuie sa procedati in acest caz
Copilul nu pronunta bine literele? Cum trebuie sa procedati in acest caz
tartru
De ce nu se recomandă folosirea bicarbonatului pentru îndepărtarea tartrului
Răcelile copiilor se pot transforma în afecţiuni mult mai grave. În organism apar toxine
Riscurile la care vă expuneți urmând dieta pe bază de proteine. Ce este acidoza metabolică
Ce se întâmplă cu organismul atunci când mâncați noaptea
Boala mută care vă afectează organismul fără simptome. Recomandările medicilor
Cum ne putem detoxifia corpul după mâncărurile grele de Crăciun
Mos Craciun
Sfaturile lui Moș Crăciun pentru o copilărie fericită