Patrunjelul, o optiune sanatoasa pentru sezonul rece. Combinatiile in care poate fi consumat
Consumati patrunjel din abundenta alaturi de orice alta leguma, in orice anotimp. Va aduce maximum de nutrienti si 0 kilocalorii. Dar folositi-l si in combinatii satioase.
Zero calorii si continut crescut in substante nutritive - iata ce ofera patrunjelul. Recomandarea este sa nu-l folositi doar la mancaruri gatite.
Salata de patrunjel este o optiune sanatoasa pentru sezonul rece. Sa vedem cum se prepara pentru a obtine o masa satioasa.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Contine acid folic din belsug, adica un nutrient important in preventia cancerelor. Are si multa vitamina C, pe care organismul nu poate s-o produca si nici s-o depoziteze. Vorbim despre patrunjel, vedeta verdeturilor.
Dr. Andreea Dragomirescu, nutritionist: "Orientativ, in privinta continutului de vitamina C, patrunjelul contine cam de 4 ori mai multa vitamina C decat portocalele. Si contine mai mult fier decat spanacul".
Dr. Serban Damian, nutritionist: "Clorofila este unul dintre cei mai puternici antixodanti naturali care genereaza viata in interiorul celulelor plantelor, iar odata ajunsa in interiorul organismului uman genereaza acelasi lucru".
Fierul non-hemic din patrunjel se poate absorbi corect daca il combinati cu putina zeama de lamaie. De altfel, uleiul presat la rece si lamaia nu trebuie sa lipseasca din nici o salata. Substanta grasa vine cu alte beneficii.
Dr. Serban Damian, nutritionist: "Uleiul adaugat in salate faciliteaza absorbtia vitaminelor liposolubile care se gasesc in parte in legumele si verdeturile puse acolo".
Si nu ratati nici sucurile facute in blender in care puteti adauga patrunjel din belsug. Acesta se poate pune in orice mancare gatita, la finalul prepararii ca sa nu ii distrugeti vitaminele.
Dr. Andreea Dragomirescu, nutritionist: "Obtinem un suc care apoi se dilueaza cu putina apa si poate fi consumat zilnic si se poate face macerat, lasat in apa la temperatura camerei o noapte, apoi se strecoara si de bea apa".
Daca va doriti o masa consistenta, combinati frunzele cu putin cus-cus, lamaie, ulei, dar si cu usturoi pisat. Dupa un astfel de festin, senzatia de satietate este garantata. In locul preparatului din grau, puteti folosi boabe de porumb dulce.