Palma, instrumentul care iti calculeaza cantitatea corecta de hrana pentru a iti mentine greutatea
Daca vrei sa scapi de kilogramele in plus, oamenii de stiinta propun o noua dieta, care are ca scop calcularea corecta a cantitatii de mancare pe care sa o consumi zilnic, si pe care o pui in aplicare folosind drept cantar propria palma.
Cercetatorii sustin ca lipsa controlului asupra cantitatii zilnice de hrana este unul dintre principalele motive pentru care reusim sa luam in greutate.
Potrivit acestora, o bucata de carne nu ar trebui sa fie mai mare decat palma mainii, iar carbohidratii nu ar trebui sa ocupe o marime mai mare de un pumn strans, pe farfurie.
Oamenii de stiinta sustin ca in cele mai multe cazuri unii dintre noi mananca la o masa o portie de mancare cu pana la de 5 ori mai mare decat ar avea nevoie, in aceasta categorie incadrandu-se cu succes pastele.
Pentru a invata sa mancam corect, nutritionistii sustin ca ar trebui sa scapam de mentalitatea “termina tot din farfurie”.
De mai bine de zece ani, cercetatorii din cadrul departamentului de Nutritie si Studii asupra Alimentatiei, din cadrul Universitatii din New York, trag un semnal de alarma cu privire la cresterea portiilor de mancare, care a devenit una dintre cele mai mari amenintari la adresa greutatii.
Martin si Marion Shirran considera ca pentru a reusi sa controlam cantitatea de mancare pe care o ingeram, trebuie sa intelegem ca nu este bine sa exageram. Untul intins pe o felie de paine ar trebui sa aiba aproximativ 37 de calori, insa de obicei ajunge la o medie de 111 calori.
Oamenii de stiinta britanici sunt ingrijorati cu privire la acest lucru, obezitatea in randul englezilor dublandu-se in ultimii 20 de ani, si considera ca masurile ar trebui luate la nivelul rafturilor din supermarket-uri.