Nu mancati si carne, si branza la aceeasi masa. Rezulta substante cu potential cancerigen inalt
Nu s-au terminat sarbatorile, nu s-au terminat mesele bogate. Incercati sa aveti prin apropiete analas crud, andive, cafea buna si frunze verzi.
Explicam imediat de ce toate aceste asigura o digestie usoara, alaturi de invitatii la ce se intimpla, doctore?
"Am mancat prea mult de Craciun!" Va recunoasteti? Tot organismul lucreaza in aceasta perioada la capacitate maxima. Nu abuzati de medicamente care promit o digestie usoara. Ajuta mai degraba salatele sau ananasul crud. Iar cateva zile ar fi bine sa nu combinati carne cu branzeturi.
Dupa masa de Craciun urmeaza cea de Revelion. Cum altfel? Intre timp, lasati-va un ragaz.
"Alegeti un singur aliment consistent la fiecare masa, la masa de dimineata doar slaninuta sau salata de boef, iar restul preparatelor cat mai dietetice", a spus dr. Mihaela Bilic, nutritionist.
Si nu e un secret, ci o informatie dovedita. In orice zi si cu atat mai mult in cele incarcate de mancare va ajuta orice frunza verde.
"Valoarea calorica este foarte redusa si atunci se foloseste o cantitate de energie care intr-o oarece masura anuleaza o parte din enegie. E folosita pentru digetia lor", a spus dr. Serban Damian, nutrtitionist.
In timpul mesei si dupa exista doua trucuri care va stimuleaza enzimele digestive: "Gustul amar stimuelaza secretiile biliare. Asta inseamna ca putem sa bem dupa masa: o cafea, cum e moda italienesca, cafeaua fiind amaruie stimuleaza digestia. Sau in timpul mesei putem sa comsumam o salata de andive: gustul amarui stimuleaza digestia", a spus dr. Mihaela Bilic, nutritionist.
Daca ati gustat din toate preparatele din carne, luati in calcul sa aveti la indemana un ananas crud.
"Enzimele din ananas, bromelina din ananas, are rol de lichefiere a proteinelor din carne: putem sa vedem si daca punem ananas pe o felie de carne cruda la fezandat, o s-o inmoaie", a spus dr. Mihaela Bilic.
La aceeasi masa, nu gustati si carne, si branza. Apar procese deviate de fermentatie in colon. Astfel, rezulta susbstante cu potential cancerigen inalt.
Cat priveste torturile, cozonacii si prajiturile, acestea se consuma intre mese si nu la finalul mesei. Gatroenterologii va sfatuiesc sa le combinati cu felii generoase de fructe proaspete. Fibrele din fructe vor duce la o absorbtie mai lenta a zaharurilor simple din dulciuri. Iar acestea nu suprasolicita pancreasul.
Sursa: Pro TV
Etichete: alimentatie, craciun, csid, ce se intampla doctore,
Dată publicare:
27-12-2014 09:59