Mancati cu moderatie toate specialitatile Sarbatorilor. De asemenea, orice felie de carne trebuie asociata cu o leguma

23-12-2014 10:32


De ce oare carnea de porc e atat de gustoasa? Explicatia consta in faptul ca fibrele musculare sunt legate intim de grasime.

Nu puteti indeparta grasimea dintr-un muschi de porc. Iar grasimea in exces strica echilibrul bilei. Reactiile sunt in cascada.

Sunca, friptura, carnati si ...putin sorici, de pofta. Recunoasteti ziua de sarbatoare... alimentara? Consumul excesiv de carne produce cantitati mari de bila. Acizii biliari toxici trebuie degradati de catre flora normala din colon. Care este reactia in lant? O aflam imediat!

V-ati pus vreodata intrebarea de ce carnea de porc e atat de gustoasa? Intre fibrele musculare se gaseste din abundenta grasime, chiar daca e greu sa o vizualizati cu ochiul liber.
Proteinele pure sunt digerate de asa-numitele enzime proteo-litice, pe care le fabrica stomacul si pancreasul. Aceastea nu se ocupa si de grasime.

Grasime din carnea de porc se metabolizeaza cu ajutorul bilei. Odata ce ingerati prea multe grasimi, se elibereaza o cantiatate enorma de bila in continuu si intermitent, cum se intimpla daca mincati 3 mese mici zilnic. In acest lichid, in mod normal, exista saruri biliare si acizi biliari. Dar la consum exagerat de carne, echilibrul dintre acizi si saruri se strica.

Pe de alta parte, acest lichid nu mai e recirculat in interiorul tubului digestiv, fenomen normal.

Mancati cu moderatie toate specialitatile Sarbatorilor. Iar ca sa va ajutati bila, orice felie de carne trebuie asociata cu o leguma. In categoria legume nu intra cartoful.

Tags: csid, porc, grasimi,