Maria Marinescu vorbeste despre secretele unui ten perfect. Cum se intretine creatoarea de moda
Ati stat la soare o vara intreaga si v-ati ales cu un bronz perfect, pe care vreti sa-l mentineti. Dermatologii spun ca acum este momentul sa mergeti la o consultatie. Veti afla cum arata pielea dumneavoastra in profunzime.
Tot dupa expunerea la soare puteti apela la mare parte din terapii. Designerul Maria Marinescu ne arata procedurile pe care le urmeaza dupa fiecare sezon de leneveala pe sezlong.
Maria iubeste soarele: niciodata nu s-a gandit ca i-ar putea face rau. Toamna, insa, apeleaza la lasere pentru a indeparta petele cu care s-a ales dupa sesiunile prelungite de bronzat.
In afara de soare, iubeste de asemenea dulciurile, alimente care pot avea impact asupra pielii. Se ascunde de fiul ei cand mananca ciocolata.
Rezultatul dupa o sedinta cu laserul? Pielea straluceste. Si, da, mare parte dintre terapiile dermatolgice se fac in sezoanele reci.
Se spune ca toamna se numara petele, ridurile, imperfectiunile, hiperpigmentarile. Medicii spun ca nu este vorba numai de frumusete, ci si de sanatate, si trebuie sa va programati in sezonul rece la o vizita la dermatolog, mai ales daca depistati o leziune suspecta dupa trecerea verii.
Dermatolgii adauga ca exista cateva reguli de care trebuie tinut cont mereu. Aveti nu mai putin de 2 metri de tegumente. Inspectati si pielea de pe suprafata posterioara a urechilor, de pe spate, de pe talpi, de pe scalp.
Apoi, aveti nevoie de protectie solara, pe zonele expuse. Tot timpul, inclusiv in sezoanele reci. Soarele distruge capacitatea de aparare a pielii. Protectia solara e necesara si in sezoanele reci.
Daca luati orice fel de medicament , spuneti-i dermatologului. Unele cresc sensibilitatea pielii la ultraviolete. Medicul trebuie sa stie inclusiv daca va administrati contraceptive. Contraceptivele fragilizeaza pielea.
A patra regula este cea mai imporanta. Mergeti o data pe an la dermatolog. Chiar daca vi se pare ca aveti pielea perfecta.
Si vizitati-l si in aceasta situatie particular: adaca observati o taietur, o umflatura care nu are tendinta sa se vindece de la sine in 2-3 saptamani atunci trebuie sa cereti sfatul medicul pentru ca orice lezine cutanata ar putea sa evuleze nefavorabil.
Pielea se schimba complet la fiecare 28 de zile. Orice leziune care nu e periculoasa se vindeca in acest interval.