Maria Marinescu vorbeste despre secretele unui ten perfect. Cum se intretine creatoarea de moda

×
Codul embed a fost copiat

Ati stat la soare o vara intreaga si v-ati ales cu un bronz perfect, pe care vreti sa-l mentineti. Dermatologii spun ca acum este momentul sa mergeti la o consultatie. Veti afla cum arata pielea dumneavoastra in profunzime.

Tot dupa expunerea la soare puteti apela la mare parte din terapii. Designerul Maria Marinescu ne arata procedurile pe care le urmeaza dupa fiecare sezon de leneveala pe sezlong.

Maria iubeste soarele: niciodata nu s-a gandit ca i-ar putea face rau. Toamna, insa, apeleaza la lasere pentru a indeparta petele cu care s-a ales dupa sesiunile prelungite de bronzat.

In afara de soare, iubeste de asemenea dulciurile, alimente care pot avea impact asupra pielii. Se ascunde de fiul ei cand mananca ciocolata.

Rezultatul dupa o sedinta cu laserul? Pielea straluceste. Si, da, mare parte dintre terapiile dermatolgice se fac in sezoanele reci.

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Se spune ca toamna se numara petele, ridurile, imperfectiunile, hiperpigmentarile. Medicii spun ca nu este vorba numai de frumusete, ci si de sanatate, si trebuie sa va programati in sezonul rece la o vizita la dermatolog, mai ales daca depistati o leziune suspecta dupa trecerea verii.

Dermatolgii adauga ca exista cateva reguli de care trebuie tinut cont mereu. Aveti nu mai putin de 2 metri de tegumente. Inspectati si pielea de pe suprafata posterioara a urechilor, de pe spate, de pe talpi, de pe scalp.

Apoi, aveti nevoie de protectie solara, pe zonele expuse. Tot timpul, inclusiv in sezoanele reci. Soarele distruge capacitatea de aparare a pielii. Protectia solara e necesara si in sezoanele reci.

Daca luati orice fel de medicament , spuneti-i dermatologului. Unele cresc sensibilitatea pielii la ultraviolete. Medicul trebuie sa stie inclusiv daca va administrati contraceptive. Contraceptivele fragilizeaza pielea.

A patra regula este cea mai imporanta. Mergeti o data pe an la dermatolog. Chiar daca vi se pare ca aveti pielea perfecta.

Si vizitati-l si in aceasta situatie particular: adaca observati o taietur, o umflatura care nu are tendinta sa se vindece de la sine in 2-3 saptamani atunci trebuie sa cereti sfatul medicul pentru ca orice lezine cutanata ar putea sa evuleze nefavorabil.

Pielea se schimba complet la fiecare 28 de zile. Orice leziune care nu e periculoasa se vindeca in acest interval.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Nu mai simti mirosul de trandafir, piele, peste sau menta? Un studiu sugereaza ca s-ar putea sa mai ai
Nu mai simti mirosul de trandafir, piele, peste sau menta? Un studiu sugereaza ca s-ar putea sa mai ai "doar 5 ani de trait"

Daca mancarea nu ti se mai pare ca miroase la fel de apetisant sau ca parfumul nu mai este la fel de puternic, mergeti de urgenta la medic. Ati putea fi grav bolnav, scrie DailyMail.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.