Lili Sandu, despre stilul de viaţă sănătos: "Mâncam icre negre în fiecare dimineaţă"

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Duminica 10 Decembrie 2017 13:25
Categorie: CSID

Suntem astăzi invitaţi în bucătărie la Lili Sandu. Care ne povesteşte pe larg despre stilul de viaţă sănătos pe care se concentrează.

Iar un pas important îl reprezintă includerea în regimul normal de hrană a super alimentelor. Pe care...cu greu le putem pronunţa. Moringa sau ashwaganda sunt două dintre acestea.
Lili Sandu: "m-am născut la tulcea şi mâncare noastră de baza era peştele, colegii mei râd de mine. Mâncam icre negre în fiecare dimineaţă - nisetru, morun"

De la icrele de Dunăre şi până la dietă din prezent...Lili Sandu a parcurs mai multe etape. "În urmă cu câţiva ani am avut dereglare hormonală şi la îndemnul unui medic, a trebuit să ţin un regim vegan. Apoi cât am locuit în Los Angeles am făcut analize genetice, să ştiu la ce aliment reacţionez bine. Degeaba eu îţi recomand un smoothie cu banană şi căpşuni şi cu spanac, probabil tu ai o intoleranţă majoră la aceste superalimente şi nu-ţi fac decât rău."

Detaliile genetice au ajutat-o să-şi compună farfurile. Lili Sandu: "Te disciplinează foarte mult să ştii chiar şi cum să mânânci."

Pentru noi a pregătit câteva smoothie-uri preponderent din legume. Asezonate cu superalimente din medicina ayuverdică, pe care cu greu le putem pronunţa - Moringa sau ashwaganda sunt două dintre ele.

Superalimentele la îndemână fiecăruia provin întotdeauna din pădure - fructe de pădure, ciuperci din flora spontană şi frunze comestibile crescute spontan. Ştevia sau urzicile, spre exemplu.

CSID. De ce este foarte important să consumăm probiotice, adică bacteriile vii din hrană
CSID. De ce este foarte important să consumăm probiotice, adică bacteriile vii din hrană
CSID
Investigația care detectează cele mai grave boli respiratorii
De ce este importantă medicaţia premenopauză pentru sănătatea oaselor
Lecţie importantă de educaţie imunitară pentru cei mici: expunerea la viruşi şi bacterii
Recomandarea medicului ortodont pentru copiii cu probleme la dantură
Ce recomandări fac medicii pentru perioada de dinaintea unei sarcini
Nu aşteptaţi mai mult de o săptămână de la depistarea unui chist la sân pentru a merge la medic
CSID
Cum avem grijă de pielea noastră. Orice modificare trebuie să ne trimită la medic