Lectiile de aikido, exercitii ideale pentru mobilitate, dar si pentru stimularea creierului
Vreti sa va imbunatatiti memoria, dar si coordonarea? Atunci luati in calcul, indiferent de varsta, lectiile de aikido. Acestea va pot spori mobilitatea, dar si abilitatile intelectuale.
Vreti sa va folositi cat mai mult din potentialul creierului? Exista antrenamente speciale, care stimuleaza functiile coordonate de ambele emisfere.
Exercitiile fac parte din arta denumita aikido si pot fi executate la orice varsta.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cum sa cazi corect si cum sa te ridici imediat – este principiul de baza al unei arte martiale denumite aikido.
Iar de la primele lectii, cursantii afla ca orice cadere corecta presupune o rostogolire.
"In felul acesta, nu aveti cum sa va raniti, nu au de suferit nici articulatiile si nici oasele, si, simultan, aceasta cadere inseamna educatie. Asadar, in orice cadere faci practic un cerc si te ridici imediat", explica Paolo Corallini.
Acest tip de miscare are o semnificatie deosebita: indiferent de obstacole, este obligatoriu sa ne ridicam si sa o luam de la capat.
"Apare increderea in tine, ajungi sa-ti dai seama ca poti sa faci lucruri deosebite, pe care inainte nu putea sau la faci, de fapt, credeai ca nu poti sa le faci, pentru ca fizicul nostru e oprit de mental", precizeaza Nicolae Mitu.
Aikido poate fi practicat inca de la varste fragede.
"Varsta de 5 ani zicem noi ca este potrivita pentru ca in acel moment copilul incepe sa absoarba foarte bine informatia, chiar daca el, copilul, nu va sti foarte bine la ce folosesc lucrurile pe care noi il invatam la sala. Intra in automatismul lui si, pe masura ce creste, aceste lucruri se dezvolta, iar el se dezvolta atat fizic, cat si mental", spune Nicolae Mitu.
Chiar daca ati depasit varsta copilariei, nu ezitati sa invatati aceste tehnici cu beneficii prentru creier!
99% dintre oameni scriu cu mana dreapta si isi folosesc doar aceasta mana pentru lucruri care presupun precizie.
Emisfera stanga a creierului coordoneaza partea dreapta. Iata insa ce ne sfatuieste un maestru in aikido, care este medic chirurg:
"Datorita acestei reguli de a executa toate miscarile prima oara pe partea dreapta, iar apoi pe partea stanga, aikido ofera o abilitate neuro-fiziologica fantastica.
Creierul invata usor sa lucreze cu ambele emisfere, creste capacitatea de coordonare, memoria se imbunatateste si va puteti folosi de aceste doua capacitati astfel imbunatatite si in viata de zi cu zi", spune Paolo Corallini.
"In aikido, abia cand reusesti sa faci toate miscarile perfect, atat pe partea dreapta, cat si pe cea stinga, abia atunci treci la nivelul urmator".
In felul acesta, ne asigura profesorii, gasiti echilibrul. In aikido nu luptam niciodata cu un adversar, ci cu noi insine.