Jamie Oliver: Zaharul poate distruge vieti si ar trebui impozitat la fel ca tutunul

Ultimul update: Vineri 13 Februarie 2015 06:49
Data publicarii: Duminica 04 Ianuarie 2015 16:45
Categorie: CSID
jamie oliver

Maestrul bucatar Jamie Oliver spune ca zaharul este foarte daunator pentru sanatatea oamenilor, numindu-l "urmatorul tutun", motiv pentru care ar trebui impozitat la fel ca acesta din urma.

Alimentele pe baza de zahar pot provoca o criza de sanatate asemanatoare cu cea cauzata de fumat, astfel ca ar trebui taxate in acelasi mod ca tutunul, considera Jamie Oliver. Maestrul bucatar mai spune ca zaharul este "fara indoiala urmatorul rau".

"Zaharul este, sigur, urmatorul rau. Este, fara indoiala, urmatorul tutun, iar industria ar trebui sa fie speriata. Si ar trebui taxat la fel ca tutunul si ca orice altceva care poate distruge vieti", a declarat Jamie Oliver, pentru publicatia britanica Daily Mail.

De asemenea, Jamie Oliver precizeaza ca este de acord cu decizia luata de Franta de a impune o taxa pentru bauturile dulci si considera ca si Marea Britanie ar trebui sa urmeze acest exemplu.

Potrivit unor estimari, britanicii consuma, in medie, 238 de lingurite de zahar in fiecare saptamana, de multe ori, fara sa constietizeze ca alimentele procesate sunt atat de indulcite. O treime dintre copiii britanici si doua treimi dintre adulti sunt obezi sau supraponderali, iar numarul persoanelor care sufera de diabet s-a dublat in ultimele doua decenii.

Maestrul bucatar britanic Jamie Oliver, in varsta de 39 de ani, a inceput sa gateasca in localul parintilor sai, The Cricketers, din Clavering, Essex, la varsta de opt ani si foarte repede a facut o pasiune pentru gatit, care nu l-a parasit in perioada instruirii de la restaurantele Neal Street si River Cafe.

In 2002, el a deschis restaurantul Fifteen in Londra si fundatia de caritate asociata, The Fifteen Foundation, care continua sa instruiasca persoane tinere dezavantajate pentru a deveni bucatari-sef. In momentul de fata, mai sunt inca trei restaurante Fifteen in lume, la Cornwall, Amsterdam si Melbourne, de curand Jamie deschizand si un lant de restaurante centrale in Regatul Unit, care se numesc Jamie's Italian.

Restaurantele lui Jamie Oliver s-au inmultit in ultimii ani, pe masura ce renumitul maestru bucatar s-a folosit de celebritatea sa pentru a promova campanii ce militeaza pentru o mai buna alimentatie a elevilor in scoli si pentru angajarea tinerilor in industria alimentara.

Chestiunile ecologice au ocupat un loc proeminent printre interesele sale. Cartea lui de retete culinare de criza, care ii invata pe cititori cum sa evite sa iroseasca alimentele, a fost promovata de campania Love Food Hate Waste, finantata din fonduri guvernamentale, iar restaurantele sale isi afirma cu tarie angajamentul fata de cauza reciclarii.

jamie oliver Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Mediafax

Dependenta de zahar o facea sa consume cate 2 litri de Pepsi pe zi. Cum a reusit o britanica sa slabeasca 45 de kg
Dependenta de zahar o facea sa consume cate 2 litri de Pepsi pe zi. Cum a reusit o britanica sa slabeasca 45 de kg
Un barbat a baut cate 10 cutii de cola zilnic, timp de o luna. Ce s-a intamplat cu el dupa experiment
Un barbat a baut cate 10 cutii de cola zilnic, timp de o luna. Ce s-a intamplat cu el dupa experiment
Agricultorii care au investit in 2014 in sfecla de zahar au castigat. Ce profit au facut pe hectar in acest an
Agricultorii care au investit in 2014 in sfecla de zahar au castigat. Ce profit au facut pe hectar in acest an
CSID
Cum ne putem lăsa de fumat ignorând efectele adverse ale medicamentelor. Sfatul medicilor
Importanța consumului de orez pentru digestie. Recomandările medicilor
Pagubele iremediabile pe care alcoolul le face la nivelul creierului
Două cupluri tinere din 10 nu pot avea urmaşi în România. Care este principala cauză
Copiii impulsivi, cei mai predispuși la dependențe. Cum trebuie să se comporte părinții
Amalia Enache, despre relaţia cu fetiţa ei. Unde merg de fiecare dată când ies din casă
tineri care mananca junk food
De ce simt adolescenţii nevoia de mâncare nesănătoasă. Legătura cu somnul şi telefoanele