Infectiile repetate sunt un semn al predispozitiei catre alergii. Ce spun dermatologii
Va confruntati cu infectii repetate in zona organelor genitale, infectii rino-faringiene sau oculare? Atunci mergeti si la un dermatolog. Acesta ar putea depista o predispozitie catre alergii, prezente si la copii.
Copilul dumneavoastra se confrunta cu infectii la nivelul organelor genitale externe? In acest caz, mergeti si la dermatolog.
Aceasta deoarece problemele ar putea aparea pe fondul terenul atopic, adica predispozitia catre alergii.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Peste 30% din populatie prezinta teren atopic. Termenul vine de la grecescul atopos si inseamna ''om fara loc''. De aceea, pacientii atopici, adica predispuri alergiilor, sunt extrem de activi. In acelasi timp, insa, fac des infectii. Pielea unui pacient atopic nu are in interior lipide care sa formeze o bariera perfecta. Aceasta arata ca un zid de caramizi fracturate.
Dr. Luminita Marinescu, medic primar dermatolog: "De aceea, ei fac mult mai usor infectii, pentru ca pielea lor nu opune suficienta rezistenta penetrarii de catre germenii sau substantelor poluante din aer".
Acestea afecteaza atat pielea, cat si mucoasele. Din aceste motive sunt mai frecvente si infectiile in zona genitala, iritata de transpiratie.
Dr. Luminita Marinescu, medic primar dermatolog: "Infectiile in zona genitala sau doar iritatii in zona genitala pot sa predispuna la aparitia vulvitelor ca manifestare de atopie sau a infectiilor si iritatiilor la nivelul organelor sexuale masculine".
De asemenea, frecvente sunt si infectiile rino-faringiene, si cele oculare. Daca observati aceste manifestari repetate, mergeti si la dermatolog. In plus, alegeti haine potrivite pentru a evita contactul prelungit cu secretiile sudoripare. Si pastrati igiena stricta a nasului, o cavitatii orale dar si a zonelor genitale.
Dr. Andreea Merticariu, medic specialist dermatolog: "Evitam tot ce irita, de la iritantul extern - vreme, detergent, pana la ceea ce punem pe piele. Nu avem voie sa punem haine aspre".
Si principala recomandare vizeaza ingrjirea zilnica, cu produse recomandate de medic.
Dr. Andreea Merticariu, medic specialist dermatolog: "Exista predispozita genetica pe care o mosteneste catre pielea uscata si atunci acel pacient va trebui sa-si emolieze permanent pielea. Cu cat pielea e mai hidratata, exista riscul mai mic de adezvolta leziunile active de dermatita atopica".
Daca pielea se descuameaza, daca simtiti mancarimi sau vi se inroseste tenul frecvent, mergeti la medicul specialist. Acestea pot fi alte manifestari ale atopiei, prezente inca din primii ani de viata.