Infectiile repetate la nivelul pielii, un semnal de alarma tras de organism. Ce boli poate ascunde o infectie recidivanta
Infectiile repetate ale pielii nu sunt determinate doar de contaminarea cu virusuri, bacterii sau germeni.
O infectie cutanata care recidiveaza frecvent indica prezenta unei afectiuni sistemice. Daca faceti des infectii la nivelul pielii, vizita la dermatolog este obligatorie. Specialistul va incepe prin examinarea tegumentului.
Urmeaza insa teste complete de sange. Acestea sunt cu atat mai importante, cu cat una dintre cauzele infectiilor cutanate poate fi diabetul zaharat.
Herpesul este o boala infectioasa, determinata de virusul herpetic. Aproape 80% dintre oameni il poarta in stare latenta, insa. Sunt considerate normale trei, patru pusee pe an. Perioade in care apar vezicule pe suprafata pielii.
Luminita Marinescu, medic primar dermatolog: "In momentul in care pacientul face pusee in fiecare luna, indica o stare de afectare de imunitate si atunci e nevoie ca, plecaind de la diagnosticul de herps, sa pui diagnosticul starii generale."
Veti face analize de sange care pot detecta alte infectii cronice in organism. Furunculele sau infectiile stafilococice repetive sunt alte tipuri de afectiuni ale suprafatei pielii care obliga dermatologul sa solicite analize de sange. Poate fi vorba de diabet sau anemie severa.
Carenta de fier din anemii este una din cauzele pentru care organismul nu are anticopri suficienti sa controleze o infectie recidivanta. Fierul leaga proteinele, iar anticorpii sunt proteine. Recunosc agresorii din exteriorul organismului, cum ar fi virusuri, bacterii sau germeni.
Adriana Motoc, medic priamr boli infectioase: "Ce fac anticorpii? Recunsoc structura specifica. Formeza complexe, se elimina aceste complexe si tu nu mai faci boala respectiva."
Micozele apar pe suprafata cutanata din pliuri - pliul axial, inghinal sau cele de sub san. Transpiratia favorizeaza supra-dezvoltarea florei locale sau a florei care a contaminat pielea.
Luminita Marinescu, medic primar dermatolog: "Daca infectia se repeta, trebuie sa apreciezi terenul, adica micoza membrelor inferioare poate sa fie semn de diabet de neuropetie, de arteropatie."
Adica de atero-scleroza. Boala de pe suprafata pielii nu poate fi tinuta sub control fara a gestion afectiunea sistematica de la baza ei.
Sursa: Pro TV
Etichete: dermatolog, infectari, sanatate, csid, oana cuzino, ce se intampla doctore,
Dată publicare:
15-05-2015 08:23