Gustarea ideala dintre mese: floricele din porumb nemodificat genetic si fara adaos exagerat de sare
Consumati floricele din porumb nemodificat genetic si fara adaos exagerat de sare. Acestea reprezinta o gustare ideala intre mese. Va aduc 70% din necesarul zilnic de fibre.
Floricele de porumb, iata o gustare ce abunda in nutrienti. Specialistii spun ca o portie de numai 30 de grame este echivalentul unei portii de orez salbatic sau paste integrale.
In plus, contine de trei ori mai multe fibre decat semintele de floarea soarelui. Si ajuta la reglarea glicemiei si a colesterolului.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
30 de grame de fibre pe zi este necesarul oricarui adult. Sunt usor de obtinut vara, cand aveti la indemana toate legumele si fructele de sezon.
Regula este sa consumati legume si fructe diferite zilnic, dar si cereale. Sunt bune 2 felii de paine integrala, dar si fulgii de ovaz, orez, grau sau hrisca. Si nu uitati de o portie de floricele, cu doua conditii insa.
Cele mai bune floricele se fac din porumb nemodificat genetic. Au un continut de apa de doar 4 % si sunt surse excelente de carbohidrati cu decompunere lenta. Sunt aceia care hranesc si nu streseaza pancreasul. In nici un caz nu aruncati cojile care pot fi neplacute in timpul masticatiei pentru ca au multe fibre.
Consumati cu masura floricelele cu adaosuri mari de ulei care se distruge la prajire. Cele mai bune alegeri sunt cele preparate in ulei nehidrogenat de palmier, de cocos sau in ulei rafinat de masline.
Si atentie la continutul de sare sau asocierea cu bauturi dulci.
O portie de 200 de grame de floricele reprezinta 70% din necesarul zilnic de fibre al unui adult.