Greselile pe care le facem in relatia cu copiii nostri. Ce se intampla atunci cand ii pupam "prea mult"
Ii cumpar copilului tot ce-mi cere, ii ofer o educatie buna. Nu e de ajuns ca sa NU se simta abandonat, spun psihologii.
Vorbim despre modul in care percep cei mici acest sentiment si despre cum invatam cum sa fim parinti buni.
“Copiii inteleg iubirea si atasamentul din partea parintilor in termeni de comportamente directe, timp petrecut impreuna si atentie directa”, explica psihologul Diana Stanculeanu. Atentia directa inseamna sa il ascultam cand ne da detalii importante pentru el. Astfel ii incurajam sa identifice ceea ce isi doresc.
In acest fel copiii devin empatici. Insa epuizarea parintilor ii face pe cei mici sa se simta abandonati. De aceea e bine sa ii surprindem cu cate o zi de concediu in mijlocul saptamanii, pe care sa o petrecem impreuna cu ei.
Un alt sfat al psihologilor e sa ii pupam cat mai mult. Generatii intregi au crescut cu ideea gresita ca un copil pupat “prea mult” e un copil rasfatat. Nu este insa asa. “Afectiunea fizica este una dintre modalitatile principale prin care copiii inteleg ca sunt iubiti si nu sunt abanondati emotional”, spune psihologul Diana Stanculeanu. Aceasta e cea mai simpla modalitate prin care le putem construi un psihic puternic.
Sursa: Pro TV
Etichete: copii, abandon, familie, Psihologie, dialog, iubire, afectiune, comunicare, empatie,
Dată publicare:
19-06-2016 09:07