Greseala pe care multi o facem atunci cand suntem la birou. Cele mai bune metode pentru a combate simptomele
Multe ore petrecute in fata calculatorului, in fata unei foi de hartie si in cautarea inspiratiei. Multe decizii de luat. Am descris cateva situatii care va vor face sa doriti aproape in permanenta ceva dulce de rontait.
Creierul e cel care solicita zaharul. Pe de alta parte, statul in aceeasi pozitie ore-n sir nu are doar impact metabolic, ci si mecanic. Va spunem imediat care sunt fortele ce actioneaza negativ in cutia craniana.
In zona ORL totul comunica. Spre exemplu, in interiorul urechii gasim organul care percepe sunetele, langa acesta, aparatul vestibular in care se afla otolitii, cristale de calciu care asigura echilibrul. O infectie poate destabiliza pozitia bipeda.
Deficientele de calciu pot destabiliza acesti otoliti. Daca aveti ameteli, iar testele de sange indica valori ale calciului in afara limitelor, comunicati informatia medicului.
Orele lungi in fata calculatorului, pozitia fixa, privirea oarecum inainte, pot destabiliza otolitii din ureche. In plus, creierul nu se mai oxigeneaza cum trebuie. Apare ameteala, urmata de panica, iar aceasta amplifica simptomele. Senzatia trece cu miscare. La birou, luati pause dese, cam 10 minute la fiecare ora.
Sursa: Pro TV
Etichete: ameteala, miscare, birou, zahăr, craniu, ORL, csid,
Dată publicare:
10-05-2016 08:52