Genele determina de fapt cat de usor slabim sau ne ingrasam. Minciuna de la care pornesc dietele

Ultimul update: Duminica 04 Decembrie 2016 07:08
Data publicarii: Vineri 25 Noiembrie 2016 14:09
Categorie: CSID

M-am nascut cu ochii caprui, albastri sau verzi. O astfel de informatie va sta scrisa in gene. Tot aici exista si date despre cat de repede putem transforma hrana in energie.

"Alimentele pe care le-am consumat astazi nu aduna 2.000 de kilocalorii. Sunt adult, deci nu ma ingras!" Matematica tinde sa va dea dreptate. Insa nu sta in picioare in fata...anatomiei. Va puteti ingrasa cu un aport de numai 1.800 de kilocalorii zilnic. Asa cum, de altfel, puteti sa nu puneti un gram in plus cu 4.000 de kilocalorii.

Dr Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog: “Primul lucru cind auzim de o dieta e ca schimba metabolismul. O minciuna, marketing, nu exista asa ceva. Se vinde bine - ai 80 de kilograme ajungi la 40 si maninci orice si isi da orice bulina si iti schimba metabolismul.”

Fiecare celula umana functioneaza cu baterii. Se numesc mitocondrii. Inima si ficatul, organe care lucreaza tot timpul, le inmagazineaza pe cele mai multe. In interiorul acestora, gasim energia.

Academician profesor doctor Octavian Popescu, Academia Romana: “Moneda de schimb in lumea vie, este forma sub care energia este conservata in orice organism viu se numeste ATP.”

Oxigenul din singe si glucoza se combina la nivelul celulelor. Din combinatie rezulta ATP...energie pura, viata!

Viteza bateriilor e scrisa in gene. Asa cum va nasteti cu ochi albastri, verzi sau caprui, primit si un nivel al energiei pe care il consumati in repaus Ca sa va bata inima, ca sa respirati, ca sa functioneze ficatul. Se numeste metabolism bazal. De la nivelul fiecarei celule, adica....

Devine mai rapid prin expunere la frig, prin miscare intensa.... Si invers: cu cit tinem mai multe diete, cu atit rata metablica devine mai lenesa incit ajungem sa nu mai mincam nimic si sa nu mai slabim!!

Si atunci... ce facem daca vrem sa slabim? O singura expiratie, urmata de cateva calcule, ne poate ajuta sa ne aflam rata metabolica. La ea trebuie sa ne adaptam...schema de hrana.

Dr, Serban Damian, medic nutritie: “Oamenii se gindesc la prajituri cind au in cap excese. Un sportiv are nevoie de 500 de kilocaalorii, iar o prajitura de 300 de kilocalrii e nimic. O persoana care mai are o predispozitie la ingrasare, 300 de kilocalorii poate fi exact excesul care duce la ingrasare.”

Studiul Vermont este cel care a demonstrat teoria. O suta de oameni de aceeasi inaltime, greutate, aceeasi virsta si acelasi sex au fost pusi, timp de o saptamina sa se indoape.Apoi au revenit la ritmul normal. O parte a slabit. O parte a ramas la aceeasi greutate, o parte, culmea, s-a ingrasat. Felul in care interactionati cu alimentele este, asadar, amprenta unica a ficarui individ. O puteti afla din calcule simple, expirand. Si apoi puteti sa va adaptati programul alimentar la ceea ce va e scris in gene.

A ajuns la doar 25 de kilograme din cauza unei diete de 140 de calorii la doua zile. Ce s-a intamplat apoi cu tanara
A ajuns la doar 25 de kilograme din cauza unei diete de 140 de calorii la doua zile. Ce s-a intamplat apoi cu tanara
CSID
Aspirina și paracetamolul pot produce reacții alergice. Avertismentul medicilor
”Gripa nu se tratează cu antibiotice”. Avertismentul medicilor
Cum poate provoca o banală infecție în gât dureri abdominale la copii
De ce este periculos să consumați grepfrut atunci când luați medicamente
Reacțiile adverse la medicamente, confundate cu alergiile. Cum le puteți diferenția
De ce nu se recomandă folosirea bicarbonatului pentru îndepărtarea tartrului
Gripa
Răcelile copiilor se pot transforma în afecţiuni mult mai grave. În organism apar toxine