Fotomodelul care recunoaste acum ca s-a luptat ani de zile cu acneea. "Mi-au cauzat o durere fizica si psihica"

Ultimul update: Duminica 27 Noiembrie 2016 07:02
Data publicarii: Duminica 20 Noiembrie 2016 12:35
Categorie: CSID

Am stat de vorba cu un manechin, cunoscut pentru aparitia in mai multe spoturi publicitare. In ciuda meseriei, tanara...isi ascunde fata. Sufera de acnee, cea mai intalnita afectiune dermatologica la varste mici.

O vedeti in multe fotografii publicitare, care impinzesc orasul. Dar si in spoturi la televizor. E model, dar nu vrea sa-si arate fata. “La 15-16 ani am fost la un cabinet cosmetic si mi-au cauzat o durere atit fizica si si psihica multi ani de zile. La 20 de ani au inceput sa treaca,dar mi-au ramas semne”, povesteste ea.

“La 17-18 ani am inceput sa lucrez ca model si atita timp cit am reusit sa lucrez bine cu aceasta probleme am reusit sa am incredere in mine. Am reusit sa maschez la sedintele foto, nu puteam sa fac videoclipuri, filmari, reclame pentru ca era destul de costisitor sa astupi cicatricilede pe fata si am lucrat pe sendinteel foto unde era usor sa folosesti Photoshop si sa msachezi problemele.”

Acneea poate sa apara inca de la nastere. Poate aparea in adolescenta sau la maturitate. Una dintre cauze: adoptarea unei diete... unilaterale. Hiperproteica, hiperglucidica sau hipercalorica. Acestea declanseaza din partea organismului un raspuns exagerat de aparara cu favorizarea acelor conditii hormonal care duc la cresterea activitatii glandei sebacee. De fapt, vorbim despre o ecuatie in care intra glandele sebacee, flora microbiana si raspunsul exagerat al intregului organism.

Glanda sebacee este o punguta situata langa radacina firului de par. Produce sebuum, dar si bariera lipidica a pielii. Devine hiper-activa prin alimentatie ori hormoni si va secreta mai mult sebuum decat e posibil sa fie eliminat in exterior. Se umple si implodeaza. Apar cicatricile severe.

Daca aveti un copil adolescent ce sufera de acnee...nu lasati lucrurile asa. Adresati-va unui medic, pentru ca altimentri risca sa ramana cu cicatrici toata viata. Boala poate fi controlata numai de un dermatolog, in niciun caz de un cosmetician.

In prezent, radiofrecventa fractionata este o metoda de combatare a cicatricilor severe. Ace minuscule perforeaza pielea si cu ajutorul impulsului de radiofrecventa i se reface structura. Dar cel mai important e tratamentul timpuriu, la medic. Inainte de aparitia cicatricilor...

Cele mai neobisnuite remedii naturale pentru cele mai comune afectiuni. Cum sa tratezi acneea, vanataile si raul de masina
Cele mai neobisnuite remedii naturale pentru cele mai comune afectiuni. Cum sa tratezi acneea, vanataile si raul de masina
radiografie dinti
Radiografia dentară NU crește riscul de cancer. Explicația medicilor specialiști
Fumul de țigară distruge organismul copiilor. Cum sunt afectați de fumatul pasiv
A început sezonul infecţiilor respiratorii. Semnalele pe care le transmit ganglionii inflamați
Investigația care detectează cele mai grave boli respiratorii
De ce este importantă medicaţia premenopauză pentru sănătatea oaselor
Lecţie importantă de educaţie imunitară pentru cei mici: expunerea la viruşi şi bacterii
CSID
Recomandarea medicului ortodont pentru copiii cu probleme la dantură