De ce sunt importante uleiurile esentiale in sezonul rece. "Celula nu are o teava de esapament"

Ultima actualizare: 14-10-2015 07:02

Le asociem des cu terapiile pentru infrumusetare. In aceasta perioada insa, uleiurile esentiale sunt un ajutor de baza in tratarea infectiilor de sezon.

Cum sa am un ten perfect si, in acelasi timp, sa rezist in fata atacurilor virale si bacteriene din aceasta perioada? Iata doua dorinte de sezon, ce au drept punct comun zaharul. Mai precis, prezenta cat mai scazuta a acestuia in alimentatie.

Vorbim despre o forma concentrata de energie inventata in urma cu un secol, la care inca incercam sa ne adaptam.  Dupa ce e metabolizat insa, zaharul determina cantitati mari de reziduuri in organism.

Profesor doctor Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog: “Celula nu are o teava de esapament prin care sa elimine acesti produsi teminali de glicelizare si acestia isi fac datoria si se depun in structurile nobile ale celulei. Astfel, imbatrinesc celulele inainte de vreme”.

Iata deci un argument solid pentru a reduce zaharul din hrana: sa aveti pielea frumoasa. In acelasi timp, celulele pot functiona normal in lupta cu germenii. Totusi, e nevoie si de combustibil din exterior. Pentru inceput, verificati daca in produsele cosmetice exista, preponderent, substante active: uleiuri esentiale, vitamine, colagen, factori de hidratare.

Uleiurile esentiale sunt larg utilizate de industria cosmetica, deoarece mentin aspectul tanar al pielii. Le cunoastem din antichitate, de cand erau folosite atat pentru tegumente, cat si pentru puternicele efecte anti-virale si anti-bacteriene. 

Doctor Carmen Nonn, specialist in apifitoterapie: “Noi, la Orastie, am combinat acest uleiuri intr-un remediu cu efect puternic antibacteriene, antivirale si antifungice, in acelasi timp si antiinflamator. Cercetarile au demonstrat ca uleiul de cimbru asociat antibioticelor, deci medicatiei alopate, duce la evitarea aparitiei rezistentei la antibiotice”.

La fel de eficient impotriva germenilor este si uleiul esential de cuisoare. Iar un mare avantaj il reprezinta evitarea recidivelor infectioase.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO