De ce nutriţioniştii ne recomandă să mâncăm pufuleţi. Cum ajută creierul
O parte din creier, să îi spunem primitivă, ne cere să ronţăim mereu. Ceva bun, ceva gras, ceva dulce. E suficientă o secundă de mustrări de conştiinţă pentru a trece în zona de panică.
De câte ori nu v-aţi întrebat ce anume puteţi ronţăi pentru a asigura creierului combustibil, mai ales în timpul orelor lungi de muncă. ŞI, în acelaşi timp, să evitaţi problemele de greutate? Recomandarea noastră poate părea ciudată. Dar e documentată. Şi se referă la pufuleţii din copilărie.
Asta înseamnă că trebuie să mai facem şi compromisuri: să-i dăm creierului lucruri de ronţăit care să nu aibă impact asupra siluetei, explică nutritţionistul Mihaela Bilic.
Alegeri 2024
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. 46.000 de alegători au votat până sâmbătă ora 10:00
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
Varianta ideală ar fi fructele oleaginoase. 100 de grame echivalează însă cu un prânz complet. Creierul are nevoie de volum mare, aşa că o variantă mai bună sunt pufuleţii. Au 450 de calorii la 100 de grame, faţă de 600 în cazul migdalelor, nucilor sau arahidelor. Iar o pungă mică are doar 85 de grame şi mulţumeşte şi creierul.
Sursa: Pro TV
Etichete: creier, dieta, alimentatie, calorii, pufuleți,
Dată publicare:
22-04-2018 10:13