Cum vă puteţi da seama că aveţi grăsime între organele interne
Cum vă puteţi da seama cel mai uşor că aveţi grăsime între organele interne? Simplu. Urinaţi în timpul nopţii penhtru că masa grasă apasă în mod anormal pe vezică.
În ultima trimestru de sarcină, gravidele urinează des şi în timpul nopţii. Aceasta deoarece uterul apasă pe vezica urinară.
Acelaşi lucru se întâmplă şi la persoanele care au grăsime în abdomen. Presează vezica şi vor rezulta micţiuni nocturne. În acest moment, masa grasă, dispusă abdominal, afectează toate organelle interne. E cel mai simplu mod să vă daţi seama că aveţi nevoie de deficit caloric la fiecare masă, ca să vă reveniţi.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Dr. Rubin Munteanu, medic primar chirurgie bariatrică: "Ei au un sindrom de presiune intra-addominală. Abdomenul are un număr de organe, dacă e şi grăsime, presiunea în abdomen e mare și îşi dau uşor seama când urinează noaptea de mai mutle ori. Odată ce au pierdut un număr de kilograme nu neapărat mare 10 -15 să zicem, acest lucru nu se mai întâmplă şi dorm mai bine şi nu se mai trezesc noaptea."
În interiorul abdomenului, grăsimea înfăşoară fiecare organ și exercită presiune fizică. În acelaşi timp descarcă hormoni feminini, estrogeni, în exces la ambele sexe. Adică o presiune chimică. Practic, grăsimea se comportă ca un organ endocrin de care nu aveţi nevoie.
Şi va avea astfel impact negativ pe toate organele.
Ce-i de făcut înainte de chirurgia bariatrică?
Luaţi o porţie mare, despre care credeţi că v-ar fi suficientă. Din ea reduceţi un sfert. Repetaţi la fiecare din cele 3 mese. Iar între acestea, nu ronţăiţi. Şi nu beţi altceva în afară de apă.
Prima oară îşi revine ficatul, el însuşi un organ de depozit pentru grăsime. Masa grasă dispusă în ficat se numeşte steatoză hepatică non-alcoolică. Evoluează până la ciroza hepatică.
Dr. Rubin Munteanu, medic primar chirurgie bariatrică: "El fiind un depozit foarte bun pentru grăsimi în sensul în care are la îndemână aceste depozite, are capacitatea de a le emetaboliza, le extrage repede şi le metabolizează repde."
Dar şi aceasta va fi metaboizată la deficit caloric zilnic. Simultan, încercaţi să mergeţi pe jos. În fiecare zi. Se numeşte efort de intentiate mică.