Cum vă puteţi da seama că aveţi grăsime între organele interne

Ultimul update: Joi 30 August 2018 10:56
Data publicarii: Joi 30 August 2018 09:53
Categorie: CSID

Cum vă puteţi da seama cel mai uşor că aveţi grăsime între organele interne? Simplu. Urinaţi în timpul nopţii penhtru că masa grasă apasă în mod anormal pe vezică.

În ultima trimestru de sarcină, gravidele urinează des şi în timpul nopţii. Aceasta deoarece uterul apasă pe vezica urinară.

Acelaşi lucru se întâmplă şi la persoanele care au grăsime în abdomen. Presează vezica şi vor rezulta micţiuni nocturne. În acest moment, masa grasă, dispusă abdominal, afectează toate organelle interne. E cel mai simplu mod să vă daţi seama că aveţi nevoie de deficit caloric la fiecare masă, ca să vă reveniţi.

Dr. Rubin Munteanu, medic primar chirurgie bariatrică: "Ei au un sindrom de presiune intra-addominală. Abdomenul are un număr de organe, dacă e şi grăsime, presiunea în abdomen e mare și îşi dau uşor seama când urinează noaptea de mai mutle ori. Odată ce au pierdut un număr de kilograme nu neapărat mare 10 -15 să zicem, acest lucru nu se mai întâmplă şi dorm mai bine şi nu se mai trezesc noaptea."

În interiorul abdomenului, grăsimea înfăşoară fiecare organ și exercită presiune fizică. În acelaşi timp descarcă hormoni feminini, estrogeni, în exces la ambele sexe. Adică o presiune chimică. Practic, grăsimea se comportă ca un organ endocrin de care nu aveţi nevoie.

Şi va avea astfel impact negativ pe toate organele.

Ce-i de făcut înainte de chirurgia bariatrică?

Luaţi o porţie mare, despre care credeţi că v-ar fi suficientă. Din ea reduceţi un sfert. Repetaţi la fiecare din cele 3 mese. Iar între acestea, nu ronţăiţi. Şi nu beţi altceva în afară de apă.

Prima oară îşi revine ficatul, el însuşi un organ de depozit pentru grăsime. Masa grasă dispusă în ficat se numeşte steatoză hepatică non-alcoolică. Evoluează până la ciroza hepatică.

Dr. Rubin Munteanu, medic primar chirurgie bariatrică: "El fiind un depozit foarte bun pentru grăsimi în sensul în care are la îndemână aceste depozite, are capacitatea de a le emetaboliza, le extrage repede şi le metabolizează repde."

Dar şi aceasta va fi metaboizată la deficit caloric zilnic. Simultan, încercaţi să mergeţi pe jos. În fiecare zi. Se numeşte efort de intentiate mică.

Motivul pentru care este bine să mergem la dermatolog, la finalul fiecărei veri
Motivul pentru care este bine să mergem la dermatolog, la finalul fiecărei veri
Menopauza
De ce este importantă medicaţia premenopauză pentru sănătatea oaselor
Lecţie importantă de educaţie imunitară pentru cei mici: expunerea la viruşi şi bacterii
Recomandarea medicului ortodont pentru copiii cu probleme la dantură
Ce recomandări fac medicii pentru perioada de dinaintea unei sarcini
Nu aşteptaţi mai mult de o săptămână de la depistarea unui chist la sân pentru a merge la medic
Cum avem grijă de pielea noastră. Orice modificare trebuie să ne trimită la medic
Irina Rimes
O zi din viaţa Irinei Rimes. Cum are grijă de sănătatea ei