Cum scapam de raul de masina. Antibioticele folosite acum 30 de ani ar fi putut avea un efect negativ
Ne jucam cu volanul, fara sa suparam insa participantii la trafic. Un astfel de exercitiu egalizeaza senzorii prezenti in urechea interna, cei din cauza carora va e rau cand mergeti cu masina.
Treceti prin astfel de stari des? Nu incercati sa le tratati cu bomboane mentolate, ci apelati la un medic!
Specialist: "Pacientul merge cu o viteza destul de mare - 135 de km pe ora. Acum intra intr-un tunel, se contorizeaza numarul de coliziuni, timpul ramas."
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Lectiile nu sunt pentru permisul de conducere, ci va vindeca de greata si varsaturi cand va aflati pe bancheta din spate spre exemplu. Raul de miscare este determinat de urechea interna, care participa alaturi de creierul mic la mentinerea echilibrului.
Dr. Ioana Voda, medic primar ORL: "Exista o sensibilitate, o mostenire genetica, o diferenta intre urechea dreapta si urechea stinga, adica o inegalitate la nivel de ureche interna si creierul percepe diferit si de aceea exista o discrepanta intre ceea ceea ce vad si ceea ce simt."
Aceasta sensibilitate nu e neaparat mostenita, ci poate sa fi fost dobindita, daca va aflati la varsta adulta.
Dr. Corneliu Toader, medic primar neurochirurg: "Spre exemplu, nu orice tip de antibiotic patrunde in creier. Ca sa va dau un exemplu, nu orice narcotic patrunde in creier, nu orice tip de venin."
Acum 20-30 de ani inca se prescriau antibiotice cu potential mare de toxicitate, inclusiv cerebral. Acestea au avut impact direct si pe organul echilibrului din ureche. Adultii de peste 30 de ani pot manifesta asadar un rau de miscare dobandit.
Indiferent de motivul pentru care va este rau in masina, medicii va recomanda sa participati activ la trafic, chiar daca nu conduceti. Mai exact, puneti frana atunci cand pune si soferul, uitati-va cu atentie la masinile din fata si urmariti pietonii. De aceste informatii au nevoie si copiii. In cazul lor este totusi indicat sa ii obisnuiti sa privesca doar in fata.
Dr. Ioana Voda, medic primar ORL: "Ca urmare, creierul constientizeaza toate miscarile si ia locul acestor senzori si acestor determinari care sunt sub-corticale."
Miscarea va fi gandita asadar de creier si nu lasata la cheremul urechii interne.
Daca toate aceste exercitii constiente nu dau rezultate, in special in privinta celor mici, un soft poate rezvolva problema. Arata ca orice joc pe calculator, dar e conceput sa antreneze si sa egalizele senzorii din ambele urechi.
Sursa: Pro TV
Etichete: volan, antibiotice, ureche interna, ORL, csid, simulator, rau de masina,
Dată publicare:
13-10-2016 10:05