Cum sa-ti imprietenesti copilul cu medicul dentist. Vizita la stomatolog este obligatorie o data la 6 luni
Un prieten de profesie dentist - iata ce trebuie sa aiba orice copil, de la cele mai fragede varste. Pe noul prieten trebuie sa-l viziteze la fiecare 6 luni.
Sigilari, tratamentul cariilor si montarea aparatelor ortodontice. Iata cele mai frecvente terapii dentare la copii. Chiar in lipsa unei probleme, vizitele unui copil la dentist reprezinta baza sanatatii orale.
Vizita la stomatolg trebuie sa insemne vizita la un prieten. Vorbim despre o abordare pe care trebuie sa o sugerati copilului de la cele mai fregede varste.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
"De obicei, cand vine un copil la cabinet sigur cateva sedinte dureaza imprietenirea cu el, azi vine la mine il intreb cati anisori are, e la gradinita sau la scoala, ce filme ii plac, ce desene animate ii plac", a povestit dr. Oleg Gorea, medic primar dentist
La a doua sedinta, vine la un cunoscut, iar la o treia sedinta se poate pune problema unei interventii. In felul acesta, copilul nu asociaza dentistul cu o neplacere.
Dar chiar daca urmati acesti pasi logici, exista anumiti copii care nu permit specialistului nicio poveste.
"Pentru astfel de cazuri exist inhalosedarea: ii pui la nas o masca. Este un gaz absolut inactiv, inofensiv, practic ii da o stare de bine copilului", a marturisit medicul dentist.
In felul acesta, frica de medic dispare complet. Sunt necesari toti acest pasi de la cea mai frageda varsta. In ciuda igienei, statisticile spun ca problemele dentare vor aparea cu siguranta pe parcursul vietii.
"Cat de perfect, cat de bine ne-am curata dintii, oricum apare ceva, daca nu carie, o afectiune a mucoasei, daca nu afectiune a mucoasei, afectiune a paradontiul marginal", a mai spus dentistul.
Cu alte cuvinte, parodontoza. Dar daca cel mic e invatat sa vina la dentist o data la 6 luni, doar in vizita, toate aceste probleme vor fi depistate in stadiu incipient.
Sursa: Pro TV
Etichete: sanatate, dentist, csid, ce se intampla doctore, igiena dentara,
Dată publicare:
07-06-2014 15:07